Wortelpuntonsteking + eerste behandeling gehad.......

Author:
MDP
Posted:
di, 03/03/2009 - 06:57
Een afgebroken kies, die 2 jaar geleden werd hersteld, daarna nog een keer afbrak geeft nu een flinke ontsteking (zonder fikse pijn) in de bovenkaak. Bovenkaak is 'opgezwollen' en er is voelbaar een fikse verdikking aanwezig.

Waneer houdt de elend op? Mijn tand is dadelijk nog vaker opengeweest da de motorkap van mijn auto. :lol:

Afijn, nu vermoed ik een wortelpuntontsteking. Als mijn vermoedens kloppen, waar moet ik rekening meehouden?
Zal een WKB voldoen of wordt deze overgeslagen en mag ik rechtstreeks naar de kaakchirurg? Wil nu wel eens een einde maken aan het gedoe met mijn kies. Heb er al eens een uitval door gehad (ontsteking, koorts, pijn, moeilijk praten etc), iets wat niet met regelmaat moet gaan voorkomen. Ik ben niet van plan lang door te sukkelen met mijn kies, maar zo'n lelijk gapend gat is ook niet het einde. ;)
Lieneke

Sja, vanaf hier zooo moeilijk te zeggen! Jouw eigen tandarts moet eens kijken of een wkb nog de moeite waard is. Helaas kan ook hij/zij niet in de toekomst kijken. De natuur is slecht voorspelbaar en alles heeft een bepaalde slagingskans (lees: dus ook een 'zak'kans).
di, 03/03/2009 - 10:12 Permalink
MDP

Het wordt een WKB. Ben eens benieuwd. Van mijn werkgever hoorde ik dat er een kliniek is, die 2 uur lang de wortelkanalen behandelen m.b.v een microscoop. De 'lege' ruimten zouden worden gevult met rubber waarna de kies wordt gesloten. Is deze werkmethode bekend bij jullie en hoe effectief is deze?
di, 03/03/2009 - 17:20 Permalink
Lieneke

Je hebt tandartsen die zich gespecialiseerd hebben in wkb's. Zij werken met microscopen (andere tandartsen hebben ze soms ook). Het slagingspercentage stijgt hierdoor. Het rubber is guttapercha. Das niet zo speciaal....
di, 03/03/2009 - 20:18 Permalink
MDP

guttapercha.


Gezondheid! :smt003

Das niet zo speciaal....


Oh, geen idee. Bij een collega van mij, ging het er heel anders aan toe dan wat mij is verteld.
Hij kreeg een goedje en een noodvuling en moest terug om het goedje eruit te laten halen, waarna hij een vulling kreeg.
Bij mij zou het gaan om een eenmalige behandeling voor zover ik begrepen heb.

MDP dus aan de WKB! Ha dat rijmt. :lol: Mja, ben wel eens benieuwd volgende week. Ik hoop dat de ontsteking wat rustiger is, zodat de verdoving werkt en anders wordt het zweten. ;)

Ervaring met wortelkanaalbehandelingen hoor ik graag evenals wat tips en adviezen.
di, 03/03/2009 - 20:48 Permalink
MDP

Zo, morgen is het zover...WKB. Moet wel zeggen dat ik er enigsinds tegen op zie. Maar hopen dat ik van de elend af ben na 2 jaar met dezelfde kies sukkelen.

Ontsteking redelijk weggetrokken, wel zit er een flinke bult. Pijn doet deze niet.
do, 03/12/2009 - 13:13 Permalink
MDP

Zo, vanochtend de eerste behandeling gehad. Wel was het niet geheel pijnloos.

Zoals ik een post eerder al zei, zat er nog een flinke bult, dus verdoven ging niet helemaal.
2 Spuiten werden in de ontsteking gezet, dit was best pijnlijk.
Daarna hebben ze de kies open geboord en via de zenuw verder verdoofd.

Als ik het goed heb begrepen, zijn ze niet tot in de wortelpunten geweest vanwege de niet 100% verdoving, de behandeling was ook vrij gevoelig. De volgende behandeling gebeurd over 2 weken. Nu dus kuren....again en hopen dat de ontsteking nu wel geheel wegtrekt. Door de spuiten is het weer wat dikker geworden

Mijn ervaring was wel prettig, ondanks dat ik het af en toe wel voelde. Verdoving is uitgewerkt en had wat irritatie in de kies. Dit is afgenomen na 1 600mg ibuprofen voor de rest (nog) geen complicaties. Ik zal na het weekend de stand van zaken posten. Ik verwacht geen gekke dingen. ;)
vr, 03/13/2009 - 13:46 Permalink