Wortelpunten verwijderen

Author:
Elsa
Posted:
zo, 02/02/2003 - 10:01
Na een vervelende kaakabces en verwijderen van de veroorzakende kies + achterliggende verstandkies een paar weken geleden, mag ik morgen weer naar de kaakchirurg.

Op de foto's was te zien dat de wortelpunten van een andere kies ook ontstoken zijn. Ik heb (nog) nergens last van. Morgen worden daarvan de wortelpunten verwijderd, om erger te voorkomen (zoals een maand geleden) en om de kies te sparen (trekken is een andere optie :sad: )

Is zo'n behandeling net zoiets als een zenuwbehandeling? Of is het totaal iets anders?
Lieneke

Ik weet niet precies hoe het gaat, maar het is wel anders dan een wortelkanaalbehandeling. Bij een wortelkanaalbehandeling blijft de wortel zelf wel zitten, maar wordt het alsware uitgeholt: de ontstoken zenuw wordt er dan uitgehaald.
Bij een wortelresectie (zo heet dat) wordt er een stuk wortel echt verwijderd.Het wordt geamputeerd. waarschijnlijk moeten ze dan een sneetje maken in je tandvlees om er bij te kunnen.
Sterkte ermee!
zo, 02/02/2003 - 11:55 Permalink
Moon

Bij een wortelount onsteking doet de kaakmeneer een apex resectie. dat houdt in dat hij een snee maakt in je tandvlees en dan een gaatje boort in de kaak en dan de wortelpunten verwijderd. Dan wordt het tandvlees weer gehecht. Ik heb pijnstillers meegekregen. Uiteindelijk is hetr me allemaal reuze meegevallen. Ik heb er vorig jaar sept. (2002) een gehad en heb op de sote bijgehouden hoe het was en hoe het de dagen daarna met me ging. Misschien heb je er wat aan om dat te lezen!
Sterkte morgen!
Groetjes Monique
zo, 02/02/2003 - 16:18 Permalink
Elsa

Dank je Moon!

Ik maar zoeken op verwijderen van wortelpunten, maar jouw verhaal had ik nog niet gelezen.

Zo te lezen valt het wel mee.

Ik zet hier morgen nog wel een stukje onder.
zo, 02/02/2003 - 17:22 Permalink
Elsa

Hoi,

Ik zit hier nog met een verdoofde opgezette kaak, maar voor de rest gaat het wel :smile:

Was een langdurig behandeling. Om kwart voor 2 in de stoel, verdoving gekregen. Even wachten en 5 voor 2 ging het gebeuren. Ik voelde geen pijn, maar er wordt dus in je tandvlees gesneden. En vervolgens heel veel geboor! Met een gaasje tussen mijn kiezen mocht ik gewoon mijn kiezen op elkaar doen, wat wel prettig was, want een half uur lang je mond wijd openhouden is niet echt lekker. Duurde dus al met al een half uur. Er kwamen vullingen in/onder/i.p.v. de wortelpunten? Daarna de wond gehecht. Toen nog een foto voor de controle. Bleek er nog iets te zitten, ik dacht nog een stukje vulling ofzo... maar dat was maar even zitten, hechting eruit, heel even boren, stukje eruit en de boel weer dicht, binnen een minuut gebeurd.

Met een receptje pijnstillers en een receptje antibiotica stapte ik een uur later het ziekenhuis uit.

Over 3 maanden moet ik op controle komen.

Al met al viel het mij best wel mee.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Elsa op 2003-02-03 17:43 ]
ma, 02/03/2003 - 17:40 Permalink
Moon

Dan heb je wat anders gehad als ik. Bij mij duurde het 15 minuten en ik kreeg geen vulling, er werden geen foto's genomen en ik hoefde ook niet meer op cxontrole te komen!

Fijn dat het je zo is meegevallen!!!
Sterkte er nog even mee!
Groetjes
ma, 02/03/2003 - 17:48 Permalink
Elsa

Hoi,

Er is vulling in gegaan hoor! De controle is denk ik om te kijken hoe het bot geneest en hoe de wortels eruit zien. Bovendien moet er nog een verstandkies uit. Misschien dat hij dat over 3 maanden dan ook gelijk doet.

Het is nog iets dik. Maandagavond had ik een kleine blauwe plek en de dag erna dus een flinke bloeduitstoring op mijn kaak :sad: Begint te verkleuren in alle kleuren van de regenboog. Lijkt wel of ik een flinke klap om mijn gezicht heb gehad.

Pijnstillers heb ik alleen dag 1 en 2 geslikt. Was op zich niet heel erg nodig. Het is meer het ongemak van een opgezette kaak en wang, dan de pijn.
do, 02/06/2003 - 20:41 Permalink
Moon

Ah! dus toch vrijwel hetzelfde!
bij mij is de vulling er alleen niet uitgeweest. Heeft je kaachirurg niet gezegd dat je je wang goed moest koelen om bloeduitstortingen en blauwe plekken tegen te gaan? Bij mij is dat nl. wel gezegd. Ik heb dat gedaan en ook geen blauwe plek o.i.d. gehad!

Heb jij hechtingen? Ik had hechtingen en daar werd ik helemaal gestoord van!

Vraag me toch af of we dezelfde behandeling hebben gehad. Zullen er soms meerderde behandelmethodes voor bestaan???
Groetjes Monique
vr, 02/07/2003 - 16:07 Permalink