Wortelpuntbehandeling onder brug

Author:
Nielsvh
Posted:
vr, 12/02/2022 - 07:29
Een klein jaar geleden heeft de kaakchirurg na een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts alsnog een wortelpuntbehandeling gedaan. De ontsteking zat onder een brug die muurvast zit. Tot zover alles goed, echter afgelopen maand (10 mnd later) begon mijn tandvlees op vrijwel dezelfde locatie een beetje gevoelig te worden. Nu heb ik het gevoel dat de ontsteking terug is.
Kan deze alsnog met een "reguliere" WKB worden opgelost, of moet ik weer naar de kaakchirug? En zo ja, indien de ontsteking op dezelfde plek is kan deze dan nogmaals worden verwijderd? Ben nl. bang dat de brug eruit moet en de tand moet worden verwijderd. Maandag overigens wel afspraak gemaakt bij de tandarts...
Tandarts_Richa…

Voordat u gaat speculeren....laat een x-foto maken. Dan heeft u meer informatie. Met een apex resectie wordt alleen een puntje v d wortel verwijderd en v onder dicht gemaakt. De oorzaak, vuil in de wortel kanaal, wordt dan niet gereinigd met een herontsteking soms tot gevolg. Een combinatie v de kanaal reinigen , door bijvoorbeeld de endodontoloog, en eventueel de apex heeft een groter kans v slagen. Laat het door de specialist v d wortel kanaal, de endodontoloog beoordelen.
vr, 12/02/2022 - 10:39 Permalink