Wortelkanaalbehandeling uitstellen of niet?

Author:
YvonneH
Posted:
do, 06/07/2012 - 22:49
Hallo,

Vorige week woensdag heb ik een wortelpuntbehandeling gehad. Helaas kwam deze te laat, want de tand ernaast is nu ook aangetast kreeg ik vandaag te horen bij de tandarts. Ze hebben een test gedaan met een ijskoud watje, en ik voelde niks. (Wat er dus op duidt dat de tand dood is?) Volgende week donderdag (14 juni) gaan ze proefboren, en als het nodig is het eerste deel van een wortelkanaalbehandeling doen. Ik ga nu even van het ergste uit en verwacht dat ze het laatste moeten doen.
Ik ga van 18 juni t/m 4 juli op vakantie. Iets waar ik ontzettend veel zin in heb en ik zou wel echt balen als ik geen alcohol zou mogen drinken en/of niet zou mogen roken. Ik kan ook niet zeggen dat ik echt last heb van de tand. Een héél klein beetje. Mijn vraag is dus, zal ik de afspraak verzetten of niet? (Of moet dit sowieso? Ik weet namelijk niet hoeveel tijd er tussen de eerste en tweede afspraak zit, aangezien mijn wortelkanaalbehandeling in twee keer zou moeten..)
Illuminus

Een wortelpuntontsteking aan de ene tand veroorzaakt geen ontsteking aan de andere tand, zelfs als de ontsteking van de eerste uitgebreid is tot bij de tweede wortelpunt. De oorzaak van het avitaal worden van de tweede tand zal toch ergens anders liggen.

Het doen van het begin van een wortelkanaalbehandeling heeft over het algemeen geen invloed op het gebruik van alcohol of roken. Dus ik zie weinig reden om de afspraak te verschuiven, maar uitstellen tot na 4 juli hoeft ook geen probleem te zijn.

Wat jezelf t prettigst vindt.
do, 06/07/2012 - 23:12 Permalink