wortelkanaalbehandeling natriumhypochloriet

Author:
bizzz
Posted:
vr, 06/17/2005 - 20:34
Ik heb vandaag een wortelkanaalbehandeling ondergaan daarbij heb ik een beetje natriumhypochloriet ingeslikt. Is dit erg? Moet ik naar een arts? War voor een klachten kan ik krijgen?
Alvast bedankt.
carabelli

Afgezien van het feit dat het verschrikkelijk goor smaakt kan het weinig kwaad in die kleine hoeveelheid waarin jij het binnen hebt gekregen.

Het per ongeluk inslikken kan leiden tot irritatie (of bij grotere hoeveelheden) of ontsteking aan de keel, irritatie aan de maag en op langere termijn tot misselijkheid en overgeven. Verder kan het ook irriterend werken op de slijvliezen van de mond.

Maar dan hebben we het wel over een redelijke hoeveelheid natriumhypochloriet dat naar binnen is gekomen en niet wanneer je een klein beetje binnen hebt gekregen dat langs de afzuiger toch net in je keel is gekomen.

Verder is er weinig reden tot ongerustheid, ik hoop dat ik zo een beetje van je angst weg heb kunnen nemen, mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust.

Succes
vr, 06/17/2005 - 21:11 Permalink
fransaki

Volgende keer mischien toch vragen om een rubber lapje?? Is ook beter voor het behandelresultaat van de wortelkanaalbehandeling.
za, 06/18/2005 - 21:32 Permalink
carabelli

Sja een groot deel van de tandartsen in nl lijdt na het afstuderen aan oostindische dementie wat betreft rubberdam.

Terwijl ze der toch zo'n aandacht aan besteden bij die opleidingen :smt003 .
zo, 06/19/2005 - 00:09 Permalink
prondel

En het is relaxed spoelen en vijlen geblazen. Al moet is zeggen dat die non latex van Roeko in combi met GT rotary wel lastig is op een 17-27. Dat spul is super elastisch en je krijgt zo'n tunnel naar binnen.
Maar wel mooi paars
:smt004
zo, 06/19/2005 - 10:54 Permalink