wortelkanaalbehandeling maar nog veel pijn!!!

Author:
postvanikke
Posted:
vr, 01/21/2011 - 19:27
Hoi, ik heb gisteren (donderdag) een wortelkanaalbehandeling laten doen. Ik kreeg afgelopen dinsdag namelijk opeens last van een zere kies die op woensdag nog meer pijn ging doen, gebeld en kon donderdag al terrecht, ik blij !!! het is een kies waar ik al weken, maanden last van had bij bv het spoelen met koud water na het tandenpoetsen. ik 2x aangegeven maar de tandarts zei dat dit komt omdat ik 1 diepe vulling heb die dicht tegen de zenuw aanzit....niets aan te doen, mee leren leven. Maar het werd steeds erger en zelfs zo erg dat ik niet eens buiten op straat kon lachen door de wind, dat deed zo pijn. 1 week geleden deed het bij kou niet zeer maar juist bij warmte, dan verging ik van de pijn.
Om 1 lang verhaal kort te maken: Afgelopen donderdag een wortelkanaalbehandeling gehad en er zit een noodvulling in, maar ik heb nog zoveel pijn en als ik er tegen aantik dan is hij supergevoelig. kan er niet op bijten en voel soms hartkloppingen in deze kies.........is dit normaal? Hoelang moet die pijn zo blijven? ik hoef pas over 2half week terug om het af te laten maken :(.....
Alle ervaringsverhalen zijn zeer welkom!!!!
Spiegeltje

Hoelang moet die pijn zo blijven?

Dit kan helaas gebeuren. Na hoogstens 3 dagen zou de pijn moeten afnemen. Zo niet, de tandarts bellen. Intussen zult u zich moeten behelpen met pijnstillers, de tandarts kan gedurende deze dagen weinig voor u doen. Er is een kleine kans op een complicatie. Als de pijn ondraaglijk is en pijnstillers nauwelijks iets doen dan is dat wel reden om voor de zekerheid de tandarts hiervan op de hoogte te stellen.
vr, 01/21/2011 - 22:15 Permalink
Spiegeltje

Door de behandeling is de ontsteking nog niet weg, dit heeft tijd nodig. Het lichaam moet die opruimen wat vaak lukt nu de kanalen zijn afgesloten. Het kan de komende tijd (weken, zelfs maanden) daarom zeker nog wat gevoelig zijn voor druk. Dat neemt wel verder af in de loop der tijd. Soms kan het ook weer een beetje terugkeren, op zich geen reden tot zorg. Pas na minimaal 6 maanden wordt geëvalueerd of de behandeling is geslaagd. Het gaat bij u in ieder geval de goede kant uit!
zo, 01/23/2011 - 11:41 Permalink