Wortelkanaalbehandeling kies boven; nu pijn kies onder.

Author:
Belle1
Posted:
zo, 05/10/2009 - 20:25
Na een nacht met afgrijselijke kiespijn heb ik afgelopen woensdag een wortelkanaalbehandeling gehad voor een kies linksboven, er is direct een noodvulling geplaatst. Donderdag nog veel pijn, noodvulling is weer verwijderd, holte opnieuw schoongemaakt en open gelaten. Op vrijdag weer terug, holte is schoon gespoeld en er is een watje in geplaatst. Pijn verdwijnt niet, maar nu in mijn kies links onder. Kloppend en zeurderige pijn en pijn als ik op de kies druk. Ik vrees dus voor nog een ontsteking en dus voor nog een wortelkanaalbehandeling. Op zaterdag naar de weekenddienst-tandarts. Hij maakt foto's van linksonder, maar ziet niets verontrustends. Maakt de pijnlijke kies toch open, maakt schoon, maar voert geen wortelkanaalbehandeling uit, hij ziet daartoe geen aanleiding. In mijn nog open kies (linksboven) zet hij alsnog een noodvulling (zat nog een watje in). Hij raadt me aan om een kuur van paracetamol te volgen, dus 5 dagen lang om de 4 uur een tablet, ook als de pijn minder wordt.

Maar...de pijn wordt niet minder, ik word er gek van. Heb nu al 6 dagen kiespijn, eerst boven, nu onder, maar onder was dus niets geks te zien. Geen ontsteking daar, wat zou het dan kunnen zijn? Zou een antibiotica-kuur kunnen helpen? Kan het iets met mijn kaak zijn? Dat is nu zo frustrerend, er is niets te zien, maar heb toch erge pijn! Wie weet raad?
Groningen

Uit je verhaal, klinkt toch een verdenking van een geirriteerde zenuw in je onderkaak. Soms zijn deze ontstekingen op een foto (nog) niet te zien. Wat kan helpen is kijken of er een kies in de onderkaak heftig reageert op erop tikken, of er een bevroren watje tegen aanhouden, en kijken of dit een reactie geeft. Beide testjes kan je het beste door je tandarts laten doen, dus als het niet uit te houden is, toch even een afspraak maken.
ma, 05/11/2009 - 12:06 Permalink