Wortelkanaalbehandeling en angst tandarts

Author:
Kokkie5
Posted:
zo, 03/07/2010 - 21:22
Mijn vulling was in een kleine kies rechtsboven afgebroken. Opnieuw geboord en gevuld. Maar nu - 6 maanden later - nog steeds een zeurende pijn. Het is een constante pijn. Wordt niet pijnlijker. Ik hoef geen pijnstillers te nemen, kan ook gewoon eten (alhoewel ik nootjes even liever met links eet). Pijn blijft de hele dag. Gevoelig, vooral met koud.

Testjes bij de tandarts: ijskoud watje deed echt zeer. Van het kloppen voelde ik absoluut niks. Tanden en kiezen hard op ekaar bijten voelde ik ook helemaal niks van. Ik ben nu toch ingepland voor een wortlekanaalbehandeling.

Ik moet 5 weken wachten op de behandeling. Nu nog 3 weken. Door mijn grote angst voor de tandarts ben ik al 2 kilo afgevallen door de zenuwen, terwijl ik nooit aankom of afval. Ik kan niet bij mijn eigen tandarts terecht. Hij is langdurig ziek. Ik krijg een (voor mij) onbekende tandarts. Hoe houd ik dit nog 3 weken vol? Ik kan aan niks anders denken. Kan me helemaal niet meer ontspannen.

(Ik heb een verhoogde braalreflex. Normaal zit die achter op de tong, maar bij mij ook vooraan en op zijkant tong, dus een foto maken is al een ramp.).