WKB....hoe en wat?

Author:
jakkie
Posted:
wo, 06/03/2009 - 18:28
Ik weet dat hier al veel overgeschreven is en op internet kun je allerlei stappenplannen erover vinden incl plaatjes.

Ik wil graag weten hoe een wkb in de praktijk is gegaan vanuit jullie eigen ervaring.
Wordt er veel geboord? Valt er veel water in je keel? Is een cofferdam prettig?
Hoor je allerlei geluiden? Is napijn standaard of is elke situatie anders?
Duurt het lang?

Aangezien ik een grote angsthaas ben zou ik het liefst positieve verhalen willen lezen en geen horrorverhalen.

Alvast bedankt en groetjes
astrid72

Ik heb vorig jaar een WKB gehad en het is mij 100% meegevallen. En dit terwijl ik echt heel bang ben voor de tandarts. van de verdoving heb ik niets gevoeld en van de behandeling op zich ook niet! Alles wordt goed weggezogen met zo'n zuigertje dus als het goed is krijg je niets in je keel! Het enigste vervelende vond ik dat je zo lang in de stoel ligt! Het geluid wat je hoort is van de boor en napijn heb ik weinig gehad!
Dus wat mij betreft, niets om je zorgen om te maken!!
succes :P
wo, 06/03/2009 - 21:57 Permalink
1Hanneke

Ik heb enkele jaren een WKB gehad en het is mij ook ontzettend meegevallen. Ik was op dat moment ook ontzettend bang maar had ook zo ontzettend pijn dat ik toch echt wel ging. Eigenlijk kan ik het me niet meer heel gedetailleerd herinneren, wat ook best wel wat zegt, aangezien ik bepaalde tandartsbehandelingen van jaren daarvoor waarbij ik erg bang was of pijn had nog veel gedetailleerder weet.
Boren is eigenlijk alleen het eerste deel, om toegang tot de wortelkanalen te krijgen. Ik weet nog wel dat ik dat redelijk spannend vond, dat ik lag te wachten op het moment dat het pijn ging doen (was ook de eerste keer dat ik verdoving had met boren), maar dat kwam dus niet. Toen ik merkte dat het dus geen pijn ging doen kon ik ook wel meer ontspannen. Daarna weet ik niet zo goed meer wat hij achter mekaar deed, ik kan me niet herinneren dat er vervelende geluiden bij waren en ik heb steeds niet meer gevoeld dan een beetje duwen en dergelijke. De cofferdam heb ik weinig van gemerkt, was echt niet vervelend. Ik heb geen water in mijn keel gehad of dergelijke, kan me alleen herinneren dat er af en toe iets was wat vies rook/smaakte. Het duurde wel lang, maar niet dat het ondragelijk werd vond ik, vooral omdat ik er dus na een tijdje wel vertrouwen in had dat ik geen pijn ging krijgen. Napijn heb ik ook niet of nauwelijks gehad.
Al met al viel het dus erg mee, heeft het me zelfs grotendeels van mijn tandartsangst afgeholpen omdat het goed ging en ik nu weet dat verdovingen niet erg zijn en echt kunnen zorgen dat het geen pijn doet. Als ik nu zou horen dat ik nog een keer moet, zou ik er niet erg wakker van liggen.
succes :)
wo, 06/03/2009 - 22:21 Permalink