Wkb zonder noodvulling?

Author:
Zwangerbijtandarts
Posted:
ma, 10/08/2018 - 19:03
Na ruim een jaar ellende met mijn premolaar boven links waarbij steeds niks gevonden werd had ik 2wkn terug ineens bizar veel pijn in die kies. Toen is er een endostart gedaan met noodvulling. Aangezien ik toen bijna 38wkn zwanger was afgesproken de behandeling af te maken als ik weer op de been was.
Helaas vandaag, anderhalve week later midden in de nacht wakker geworden met mega pijn in die kies dus weer terug. Opnieuw gespoeld maar om te voorkomen dat ik straks rond bevalling of kraamtijd hetzelfde probleem heb is er nu op advies van de TA geen noodvulling meer ingezet. Dus gewoon een open gat.
Kan ik hier echt zomaar 4wkn mee lopen in het ergste geval, mocht baby tot 42wkn wachten +kraamweek ? Hoe groot is de kans dat ik alsnog pijn krijg in die kies nu?
Baal ontzettend van de slechte timing en merk dat ik mijn vertrouwen wat kwijt ben aangezien ik al zolang heb aangegeven dat die kies extreem gevoelig was voor kou en warmte maar ik iedere keer met geruststelling naar huis werd gestuurd dat het niks was.
vV

koud -warm reactie wijst op een zenuw die nog actief is, en daarnaast alle kans om tot rust te komen. Nu lijkt het er op dat d ezenuw toch nog is afgestorven en gaan ontsteken. Daar is niets aan te timen voor de tandarts.... vervelend. Is er voor de zwangerschap met de tandarts over gesproken dat de kinderwens er is, en dat je de zwangerschapsperiode door wilt zonder risico te nemen mbt gebitsproblemen? Probleem nu is dat wanneer de tandarts afsluit met noodvulling zijn inschatting waarschijnlijk is dat er weer druk opgebouwd gaat worden, en er naar antibiotica gegrepen moet worden. geen van de opties die er zijn zijn ideaal, hoewel ik waarschijnlijk zou kiezen voor afronden van de behandeling, nu gelijk.
di, 10/09/2018 - 12:07 Permalink
Zwangerbijtandarts

Als antwoord op door vV

Allereerst bedankt voor je uitleg, die mistte ik bij mijn eigen tandarts een beetje hoe dit had kunnen gebeuren. Hij kwam alleen met "dat gebeurt soms" achteraf en tijdens alleen met advies om sensodyne te gebruiken dus had er een naar gevoel bij. Hielp ook niet dat er een wisseling van tandarts is geweest halverwege dus dat huidige tandarts niet betrokken is geweest bij de eerste klachten en dat ik uiteraard 1 brok hormonen ben op dit moment ;)

Ik heb destijds niet gesproken over kinderwens nee, eigenlijk ook totaal niet bij stil gestaan om dat te delen dus tip voor mij voor een volgende keer.

Tandarts (zowel spoedtandarts van zelfde praktijk, andere vestiging als eigen tandarts ) wil sowieso de behandeling niet afmaken tijdens de zwangerschap. Hoewel verloskundige aangeeft dat fotos maken prima is willen ze het risico niet nemen dus die optie is voor hun eigenlijk out of the question.

Iig bedankt voor je uitleg waar deze matige timinig van mijn kies vandaan kon komen, verder is het dus uitzitten en hopen dat baby flink tempo maakt en ik snel weer fit genoeg ben voor de rest vd behandeling.
di, 10/09/2018 - 14:21 Permalink
Zwangerbijtandarts

Als antwoord op door vV

Verdoving doen ze wel inderdaad, maar de foto blijven ze een probleem vinden, ondanks dat ik heb aangegeven dat het prima kan en verloskundige ook aangegeven heeft dat het kan.
Ik ga er iig morgen nog eens een belletje aan wagen, geen idee of ze een lengtemeter hebben. Ze hebben iig wel endodontologen in dienst en het is een behoorlijke praktijk dus moeite waard om iig even te proberen.
Bedankt zover!
di, 10/09/2018 - 16:25 Permalink