WKB, voor 3e keer terugkomen

Author:
Wesman
Posted:
do, 05/03/2007 - 14:42
Heb 2 weken geleden de moed verzameld om na 5 jaar weer eens naar de tandarts te gaan. Al snel bleek dat ik 7 gaatjes had en een zenuwbehandeling moest ondergaan.

Ja, ik weet het. Eigen schuld.

WKB: Eerste behandeling, vorige week, ging erg goed en na een dik half uur mocht ik naar huis met een tijdelijke vulling. Vandaag moest ik terugkomen en had de hele week erg veel pijn gehad na het drinken van warme of koude dranken. Bleek dus dat er naast de 3 verwijderde zenuwen NOG een zenuw te zitten. Deze heeft hij nu ook verwijderd en iets met lengte wat ook niet goed was bij de andere kanalen behandeld. Al met al zit ik nu dus met wederom een tijdelijke vulling omdat de tijd op was, na een uur en een kwartier.

Ik vraag me af hoe het komt dat hij nu er pas achter komt dat er nog een zenuw zat en of het normaal is dat de behandeling over 3 keer wordt verspreid.
Spiegeltje

.

Ik vraag me af hoe het komt dat hij nu er pas achter komt dat er nog een zenuw zat en of het normaal is dat de behandeling over 3 keer wordt verspreid.


Een "gewone" huistandarts doet een wkb aan een kies vaak in twee zittingen. Bij een gespecialiseerde tandarts-endodontoloog is het meestal één (lange) zitting.

Over hoe het komt dat de tandarts een kanaal over het hoofd heeft gezien kun je alleen maar gissen. Dat is nu kennelijk de oorzaak dat er drie zittingen komen. Tja, misschien zat ie wat krap in zijn tijd. Medisch gezien is er geen reden voor de behandeling uit te smeren over twee zittingen, te meer omdat het nu gaat om slechts één kanaal.

Maar het lijkt me in ieder geval fijn voor dat ie er nu is achtergekomen in plaats van later, als er opnieuw klachten zouden ontstaan terwijl er al een grote vulling in zit. :D
do, 05/03/2007 - 15:03 Permalink