WKB, hoe boren ze in kleine ondertand?

Author:
Bangetand
Posted:
wo, 10/11/2023 - 00:35
Hoi,

Kort vraagje. Mijn kleine ondertand, nr 41 dacht ik, moet een WKB ondergaan. Nu is de oppervlakte van zo'n tand heel klein en vrijwel scherp te noemen. Hoe boren ze eigenlijk vanaf boven recht erin dan, aangezien er bijna geen oppervlakte aanwezig is? Hoeveel mm is zo'n boortje? 0,1?

En is de behandeltijd voor zo'n kleine tand doorgaans korter dan een kies die bijvoorbeeld 2 wortels of meer wortels heeft?

Danku.
Tandarts_Richa…

De tijd dat nodig is hangt af v d moeilijkheid graad. Soms gaat een kies met 4 kanalen sneller dan een tand met een wortel waar de kanaal is dicht geslibd. Wij hebben verschillende maten boren/vijlen etc voor elk situatie de juiste maat.
do, 10/12/2023 - 00:02 Permalink
Bangetand

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Nadat mijn tandarts klaar was met wkb gaf hij mij aan dat ik het kleine bultje op mijn tandvlees in de gaten moest houden. Er zijn nu bijna 10 dagen voorbij en het bultje/wit puistje zit nog steeds op mijn tandvlees, onderin de tand zeg maar.

Moet ik mij hier nu zorgen om maken? Over twee weken moet de noodvulling eruit en gaat de tandarts de wkb afronden. Wordt de kanaal dan opnieuw gereinigd en zal de infectie die de puist veroorzaakt, waarschijnlijk dan voorgoed verdwijnen?
za, 10/21/2023 - 17:22 Permalink
Tandarts_Richa…

Er is nu nog een noodverband op de wond gelegd. Volgende behandeling is de echte definitieve behandeling. De kanaal wordt gereinigd en definitief afgesloten. De eerste 3 dgn na def. beh. kunt u nog ongemak voelen maar na 7 dgn moet dat ver weg zijn. Na def. beh. ruimt uw lichaam de ontsteking op. De oorzaak is weg en de puist moet verdwijnen.
za, 10/21/2023 - 21:17 Permalink