Witte vullingen gevraagd aan tandarts

Author:
bangerikje123
Posted:
vr, 01/10/2003 - 11:39
Ik heb met de tandarts gesproken over witte vullingen want ik heb een aantal grijze vullingen en vind dat er niet zo mooi uitzien en helemaal niet op zo een jeugdige leeftijd als ik heb.

Ik heb bijvoorbeeld een gaatje in kies 35 en 36. Deze wil ik graag door witte vullingen laten vervangen.

De tandarts wilde dat wel voor me doen met witte vullingen maar hij zei me ook dat deze maar 3 jaar meegingen en dat ze dan zouden gaan lekken en dan dat je weer gezonde tand moest wegslijpen weer een nieuwe vulling te plaatsen.

Ik weet het nu ook niet meer want 3 jaar is niet bepaald lang. (Ik hoop dat de wetenschappers nog beter hun werk doen en met een nog beter materiaal komen)

Heeft iemand hier witte vullingen in de grote kiezen en hoe lang blijven die dan ongeveer zitten?
de digitale tandarts

Helaas is drie tot vijf jaar waarschijnlijk wel een gemiddelde van witte (composiet) vullingen, wat in sommige onderzoeken terug te vinden is.

Gelukkig zijn er ook onderzoeken waar de gemiddelde levensduur hoger uitvalt, mogelijk gaan witte vullingen echter nog steeds minder lang mee dan grijze (amalgaam)vullingen.

De moeilijkheid is dat er minstens 10 jaar onderzocht moet worden om een goede vergelijking te maken en dan is het witte vulling materiaal door de fabrikanten al weer vervangen door een 'verbeterde' versie.

Als ik jou was zou ik niet zomaar goede(!) grijze vullingen, laten vervangen door witte als daar geen echte reden voor is.

Grt


[ Dit Bericht is bewerkt door: vaart op 2003-01-10 18:44 ]
vr, 01/10/2003 - 18:44 Permalink
Stefan

Volgens mij slijten witte vulling veel harder. Kans op lekkage en afbrokkelen is groter.

Amelgaam bijna niet daarom gaan ze zo lang mee. 30 jaar of langer. Maar hebben ook last van lekkage en afbrokkelen.

Misschien gaat een witte vullingen wel
15 jaar of zo. Daar is weinig weet van omdat ze nog niet zo lang zijn.
vr, 01/10/2003 - 23:55 Permalink
coori

De perfecte vulling bestaat nog steeds niet, wel zijn er verschillende onderzoeken gaande over de langleefbaarheids gehalte van witte vullingen. "witte" vullingen (composiet)worden steeds beter. maar toch zijn er nadelen. Je kunt namelijk van witte vullingen langer napijn houden en zijn ook duurder en ook kun je niet in alle gevallen composiet gebruiken, omdat composiet in een kurkdroge omgeving gelecht moet worden, anders is de hechting niet optimaal. Steeds meer tandartsen gaan over op composiet. en ik geef toe het is ook veel mooier, maar het heeft wel nadelen!!
gr coori
zo, 01/12/2003 - 18:27 Permalink
bangerikje123

Hopen dan maar dat de ontwikkeling hnaar een verbeterd materiaal snel gaat :smile:
Jammer dat ze gaatjes niet gewoon weg kunnen laseren ofzow. IEts zeg maar dat heel gemakkelijk is :smile:
do, 01/23/2003 - 14:55 Permalink