Wit op de wond na wegsnijden verstandskies.

Author:
Marja
Posted:
za, 05/31/2003 - 13:57
Afgelopen woensdag, 28 mei, is mijn verstandkies weggesneden/getrokken. De pijnen vallen gelukkig erg mee. Al heb ik een forse zwelling. Nu zit er een soort 'lelletje'op de wond, en dat wordt wit. Wat is dit? Is dit bot of iets dergelijks? Wie kan mij dit vertellen, ik ben enigzins bezorgd! Vriendelijk bedankt!

Liefs, Marja
dj

Hoi,

Er kan heel goed een uitstekend stukje bot zitten na trekken, veel mensen hebben dit, lees maar op dit forum. Meestal groeit er vanzelf wat tandvlees overheen, bij mij wel.

Doeg,
di, 06/03/2003 - 00:25 Permalink
Trixie

He hallo, Een wond in de mond dat geneest slaat ook wit uit, dit komt doordat de wond constant nat blijft,dus het wit uitslaan is eigenlijk alleen maar goed. Ben je er niet zeker van laat er dan even naar kijken.
di, 06/10/2003 - 14:37 Permalink
Van Leeuwen

Misschien ten overvloede; omdat het in de mond altijd vochtig blijft kan er nooit een droog korstje ontstaan.

Het begin van de wondgenzing komt er een wit-achtig laagje over de wond heen (fibrogenese) en hieronder zal weer nieuw slijmvlies groeien. Er is dus sprake van een wit korstje. (kijk maar eens in de binnekant van je wang een paar dagen nadat je erop gebeten hebt; ook een wit laagje).

Wanneer het om bot gaat kan er vaak ook weer gewoon slijmvlies overheen groeien. Het kan echter ook een stukje tandvlees zijn waar geen bloedvaatjes meer inzitten. Dit zal vanzelf oplossen.

Aangezien er geen sprake van pijn is is er waarschijnlijk niks mis.

Er kan natuurlijk altijd gebruik worden gemaakt van de bekende spoelmiddelen wanneer er zich toch verschijnselen van ontsteking voordoen.

Gr. Maurice
di, 06/10/2003 - 15:07 Permalink