Wijsheidstanden en andere tanden samen trekken?

Author:
NoaNoa
Posted:
wo, 05/04/2022 - 13:17
Ik moet 3 wijsheidstanden laten trekken, de onderste liggen dwars en deels onder het tandvlees. Bij eentje ligt de wortel ook tegen een zenuw.

Tandarts had me ook doorgestuurd naar ortho. Door plaatsgebrek zullen er voor een beugel waarschijnlijk 2 tanden boven en 2 onder uit moeten. Resultaten van ortho onderzoek volgen pas in juni waarbij ik dan ook pas kan beslissen of ik wel/niet wil beugelen.

Ortho stelde voor dat ik dit vanwege angst allemaal samen onder volledige narcose kon laten doen: dus 7 tanden in een keer laten trekken. Volgens stomatoloog kan het prima onder lokale verdoving. En kan het ook sedatief, met een kalmeringsmiddel vooraf.

Ik heb angst voor de ingreep, maar ook voor de napijn. En die neem je niet weg met narcose, die is dan wat het is.
Narcose is mogelijk, maar zou me 600 eur meer kosten want niet terugbetaald voor 5 van de 7 tanden.
7 tanden in 1 keer kwijt, dan heb je gewoon overal in je mond pijn. Dus misschien beter opsplitsen in 2 keer: eerst wijsheidstanden en dan de 4 tanden voor de beugel? Maar als ik ze allemaal samen laat trekken is het in 1x achter de rug.
Bij narcose besef je niets, maar velen waarschuwen me voor misselijkheid, slecht gevoel nadien.

Iedereen geeft me een ander advies en ik geraak er niet uit... Wat zouden jullie doen?
Tandarts_Richa…

Napijn kan meestal prima met pijnstillers onderdrukt worden. Bij mij alle vier laten trekken. Twee per keer...helemaal geen pijn. En dat kan prima met plaatselijk verdoving. een narcose heeft ook risico's. Stel je voor dat je niet wakker wordt en dat is een v d risico's. En een verstandskies dat dicht bij de zenuw ligt kan eerst voor de helft verwijderd worden en later als de tweede deel doorgroeit dan kan dat alsnog eruit.
wo, 05/04/2022 - 18:03 Permalink