Vullingen voor slijtage

Author:
BoMu
Posted:
do, 12/31/2020 - 10:42
Goedemorgen allen,

Allereerst voor iedereen alvast een mooi 2021 en excuses als dit onderwerp al eerder aan de orde is geweest. (dat is het, maar het is toch altijd fijn om ook de eigen situatie te kunnen schetsen)

Ik (38) ben een notoire hard-poetser die niet vaak naar de tandarts gaat. Nu ben ik laatst gegaan en werd ik gewezen op tanderosie door het harde poetsen. Ik heb hier geen last van. Mijn tandarts stelde voor in 2021 alle aangedane tandhalzen (stuk of 10) met vullingen dicht te maken.

Mijn vraag is uiteraard: is dat wel nodig? Ik lees wel een en ander over de 'esthetiek' en 'als er grote pijnklachten zijn', (bij mij allebei niet aan de orde), maar ik vind het plaatsen van 10 vullingen nogal een ingreep. Niet zozeer het plaatsen zelf, maar ineens 10 vullingen in mijn mond...

Ik hoor graag wat een ieders advies in deze situatie zou zijn.

Alvast bedankt!
vV

ik vraag mij af of dit (alleen) door te hard poetsen komt eigenlijk, vaak is er meer aan de hand. Zou toch even verder onderzocht moeten worden lijkt mij.
Het is zinvol dit op te vullen, om zenuwschade (mogelijk afsterven ervan) te voorkomen, wanneer die plekken te diep gaan. Vanaf de tandhals zit je toch wat dichter bij de zenuw.
vr, 01/01/2021 - 11:02 Permalink