Vulling sluit niet goed aan (kies)

Author:
Dentes
Posted:
wo, 03/22/2023 - 15:50
Tijdens mijn controlebezoek werd geconstateerd dat een oude vulling niet goed aansluit op de kies. Ik heb er nu geen last van, maar het voelde gevoelig toen er met een "luchtspuit" op gespoten werd.
Ik vroeg mij na de afspraak pas af of de oude vulling niet vervangen moet worden aangezien voedselophopingen/bacteriën op den duur kunnen leiden tot gaatjes of grotere problemen. Ik heb gebeld en de receptioniste zei (na navraag bij de tandarts) dat er geen nieuwe vulling in gezet kan worden (waarom niet wist ze niet) en dat bij problemen evt. een kroon een optie was. Is er een tandarts in de forum die mij kan aangeven wat er in dit geval het beste gedaan kan worden en waarom een nieuwe vulling geen optie is? De secretaresse zei op mijn vraag of je met een nieuwe vulling de kies verzwakt, dat dat niet het geval was. Het lijkt mij toch niet de bedoeling dat ik net zolang wacht dat het leidt tot klachten en een dure kroon aan de orde is?
Tandarts_Richa…

Bij klachten maak ik geen kroon...pas als er geen klachten zijn wel. Ik zou niet weten waarom geen nieuw vulling gemaakt kan worden. Als een vulling "lekt" dan adviseer ik het te vervangen. "niet goed aansluiten" dan polijsten en als blijkt dat de vulling, lekt", vervangen. Dat kan ook met een kroon. Ben blij dat u zo (verstandig in mijn ogen) reageert meestal reageren mijn cliënten anders..... "ik heb er geen last van waarom.." Dan moet ik uitgebreid uitleggen waarom en dan laten ze het toch niet doen want zij hebben geen last van en "tandartsen proberen alleen maar geld te verdienen, geld wolven". Men ziet niet dat wij ons best doen uw gebit (klachtenvrij) te behouden. Tja het hangt af in welk regio men woont maar dit komt men overal tegen. Ik zou terug gaan en uitleg vragen waarom in dit geval geen vulling kan (wij maken vullingen zelfs als er bijna niets over is v e kies). En als een kroon beter is, in dit geval, dan indien financieel mogelijk, doen. Indien niet financieel mogelijk, lekkage lokaal sluiten en sparen. Zodra gespaard is doen. Tenzij men naar een kunstgebit wil, zie alle negatieve ervaringen op dit forum, dan wachten tot u last heeft en kies laten trekken. Beslis goed hoe u de toekomst v uw gebit wil hebben.
do, 03/23/2023 - 10:05 Permalink