Vulling eruit

Author:
marieke
Posted:
ma, 01/14/2002 - 12:27
Goeiemiddag,

Ik heb even een vraagje. Er is een vulling uit mijn kies. Deze vulling zat zeg maar tussen twee kiezen in. Nou is bij mijn ene kies een stukje eraf. Ik heb er totaal geen last van. Ik heb dit weleens eerder gehad maar toen heeft mijn tandarts er niks aan gedaan. Moet ik nou wel of niet naar de tandarts gaan? Ik kom er eerlijk gezegd liever niet dan wel. Alvast bedankt voor jullie reactie

Groetjes Marieke
de digitale tandarts

Wanneer je een vulling verliest, is het verstandig om een afpraak te maken met je tandarts.

Als een tand/kies zijn beschermende glazuurlaag verliest door o.a. een gaatje dan moet het onderliggende tandbeen met behulp van bijv. een vulling weer zo goed mogelijk afgesloten worden.

Het verlies van een vulling legt het kwetsbare tandbeen bloot, bij een levende tand/kies is dit te merken aan gevoeiligheid, bij het drinken van een koude drank.

Ook kunnen door het verlies van de vulling er voedselresten achterblijven in de tand/kies (voedselimpactie). Dit zijn weer goede voedselbronnen voor bacterien die tandbederf en/of tandvleesontstekingen veroorzaken. Het laten opvullen van de tand/kies met een nieuwe vulling lijkt mij dan raadzaam.

Soms als een klein stukje van een vulling of een tand/kies afbreekt en er geen groot oppervlak tandbeen bloot ligt en/of er geen voedselresten achterblijven, is een vulling niet noodzakelijk.

Het is voor mij niet te beoordelen in welke mate dit bij jou het geval is, het lijkt mij verstandig als je toch een afspraak maakt met je tandarts.

Met vriendelijke groet.
[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-20 14:33 ]
zo, 01/20/2002 - 14:28 Permalink