Vullen na kanaalbehandeling

Author:
Massie
Posted:
wo, 10/23/2002 - 01:00
Ik ben sinds kort bij een nieuwe tandarts om mijn gebit te laten renoveren. Ik had geen kiespijn en weet dus niet of ik een ontsteking had, maar toch heeft mijn tandarts mijn verstandskies een kanaalbehandeling gegeven. Deze heeft hij direct gevuld, volgens mij niet voor nood, dus definitief.

Ik lees hier echter vaak, dat het afvullen na een kanaalbehandeling in twee stappen gebeurt; eerst nood en dan definitief.

Wat is de beste praktijk?
Moon

aan een verstandskies. Volgens mij doen ze daar noirmaal gesproken niet zo heel veel aan. Als die pijn gaat doen ,trekken ze hem gelijk! Dat is tenminste wat ik heb gehoord hoor! Lees: dat wil dus niet zeggen dat hewt zo is!)

Bij mij is mijn kanaalbehandeling ook in twee keer uitgevoerd. De digitale tandarts heeft daar ook al een keer antwoord op gegeven waarom dat gebeurd, maar k weet niuet meer op welk forum dit is!!! (oeps!) Maar volgens mij moet het inderdaad wel in twee keer!
En als eht al in een keer gebeurd, dan doen ze het in een keer, maar dan duurt de behandeling vrij lang!
Groetjes Monique
wo, 10/23/2002 - 19:21 Permalink
de digitale tandarts

Het kan allebei!!
Om wille van de tijd wordt de behandeling vaak over meerdere zittingen verspreidt.
Wetenschappelijk gezien is het niet helemaal duidelijk wanneer een wortelkanaalbehandeling in 1 of meerdere zittingen uitgevoerd moet worden.
Over het algemeen wordt een tand/kies met een ontsteking aan de wortelpunten over meerdere zittingen verspreidt en een tand/kies waarvan de zenuw nog leefde/vitaal was, wordt soms in 1 zitting afgemaakt.



[ Dit Bericht is bewerkt door: vaart op 2002-10-23 19:27 ]
wo, 10/23/2002 - 19:27 Permalink