Vraagje over verstandskiezen

Author:
ibrilman
Posted:
wo, 08/06/2003 - 12:23
Gisteren ben ik geopereerd aan de breuk in mijn kin die niet wilde helen vanwege een infectie/abcess er vlakbij. Aangezien ik ook hevige tandartsangst heb, hebben ze 'het grootste werk' gedaan en 5 kiezen getrokken. Dat was mijn grootste angst dus het maakt me nu haast niet uit dat ze eruit zijn.
Ik had door de hechtingen niet teveel last van nabloeden, behalve dan dat ik bloed had doorgeslikt blijkbaar waar de maag niet tegen kan. Ik heb dus erg vaak overgegeven, de laatste keer was vannacht. Nu voel ik me al een stuk beter als gisteren en kan ik weer 'iets' eten en een kop thee drinken.
Mijn vraag over verstandskiezen echter: 10 jaar geleden zijn bij mij operatief de 4 verstandskiezen getrokken. Mijn moeder zei echter dat de chirurg verteld had dat hij gisteren ook 2 verstandskiezen heeft getrokken!
KAN DIT WEL???? Ik dacht dat ieder mens er maar 4 kon hebben????

Ingrid
de digitale tandarts

In zeldzame situaties kunnen mensen een extra kies hebben nog achter de verstandskies.

In andere situaties waar al meer tanden en kiezen ontbreken is het soms niet helemaal duidelijk of de achterste kies een verstandskies is of de kies die daarvoor stond (tweede molaar), hierdoor kan ook verwarrring ontstaan.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-08-09 12:01 ]
za, 08/09/2003 - 12:00 Permalink