voortand onderkaak na behandeling

Author:
Gerda15
Posted:
ma, 09/02/2002 - 20:57
Na vorig jaar een behandeling aan mijn tandvlees te hebben ondergaan, ligt een van mijn ondertanden helemaal "bloot" door terugtrekking tandvlees en afbraak kaakbot.
Ik heb hier last van, heb soms het gevoel dat ik niet eens een stuk appel kan afbijten. Is hier iets aan te doen? Voor mijn gevoel staat de tand losser, volgens de tandarts valt dat wel mee. Iemand tips? Soms denk ik, " eruit met dat ding en een brug erin ofzo" ....
de digitale tandarts

Door de ontsteking van de steunweefsels (parodontitis) kan het kaakbot rondom tanden en kiezen verdwijnen. Als het tandvlees weer gezond is zal het zich vaak terugtrekken naar het niveau waar het (lagere) kaakbot zich nu bevindt. Hierdoor komt een stuk van de wortel bloot te liggen en door het verminderde kaakbot zal de tand ook wat losser kunnen staan.

Als u dit losse gevoel vervelend vindt en bang bent dat de tand bij het eten loskomt, dan zou spalken misschien kunnen helpen.

Er kan dan een draad en/of witte vulling achter/ tussen de tanden geplakt worden, waardoor de tanden verblokt worden en elkaar steun geven.

Vraag het eens aan je tandarts of dit misschien in jou geval ook een optie zou kunnen zijn.


[ Dit Bericht is bewerkt door: vaart op 2002-09-02 23:05 ]
ma, 09/02/2002 - 23:04 Permalink