Voortand kapot gepolijst

Author:
Saria
Posted:
di, 08/04/2020 - 11:10
Zojuist kom ik van de tandarts. Sowieso vind ik het tandsteen verwijderen al heel ruw gedaan worden, maar polijsten is echt een ramp.

Eerst word er wat spul met een borsteltje aangebracht, daarna word er met iets stevig op elke tand gedrukt. Zo stevig bij mijn twee voortanden dat ik zowat uit de stoel sprong.

Ik ben hier erg van geschrokken! Het was alsof hij de tanden er probeerde uit te drukken! En het zou me niet verbazen als er wat wortels gebroken zijn. Ook zie ik op een voortand aan de bovenkant een witte barstje nu.

Dit kan toch niet!!!

Iemand enig idee of polijsten echt zo hard gedaan moet worden? Waarom kon hij niet voorzichtig dat ding op de tanden drukken?
Saria

Als antwoord op door vV

een tand barst niet door een polijstborsteltje, ook niet met (te?) veel druk.. wat zegt de behandelaar zelf erover? is toch je eerste aanspreekpunt voor zoiets.


Dank voor de snelle reactie. Ik ben nog steeds in paniek hierover. Overigens drukte de tandarts zo hard op de tanden met dat polijstapparaat dat ik dacht dat die gewoon mijn tanden eruit wou drukken....

Natuurlijk heb ik de tandarts er na afloop op gewezen, die zei toen dat 'tanden heel sterk zijn'

Pas thuis als de tanden droog zijn zag ik het witte barstje. Het doet een beetje aan die onschuldige verticale lijntjes (haarscheurtjes) denken, maar dit is een witte lijn.

En ik kijk elke dag naar mijn tanden. Dit zat er niet eerder.
di, 08/04/2020 - 12:32 Permalink