Voorste tanden weg

Author:
jdaems
Posted:
za, 08/02/2003 - 18:14
Ik ben 22 jaar en ik heb mijn hele leven al zeer slechte tanden. ze staan verschrikkelijk scheef en ze zijn zeer geel. Ik heb bijna geen tanden meer met nog een zenuw erin.

Maar tot onlangs kon ik daar nog mee leven, al had ik daardoor niet veel zelfvertrouwen. Maar ik ben zopas gevallen en mijn voorste tand is eruit. Ik heb nu een heel gat in mijn gebit en volgens mijn tandarts duurt het niet lang of de rest zal volgen aangezien deze zeer zwak zijn.

Wat zijn mijn mogelijkheden nu? Is het het beste dat ik mij laat opereren en dat ik alle tanden ineens laat trekken? Volgens de meeste mensen uit mijn omgecvuing is dat het beste. Dan kan ik volgnes hen na 2 maanden een fatsoelijk gebit hebben. Wat zijn dan mijn mogelijkheden na de operatie? Hoe gaat zo'n operatie te werk? Wat gebeurt er? Wordt je volledig verdoofd zoals mijn tandarts zei? Wat is er na de operatie? Is er veel napijn? Hoeveel maanden moet ik zonder tanden rondlopen? Moet ik een kunstgebit nemen of zijn er andere mogelijkheden?

Sinds gisteren loop ik dus rond met een gat in mijn lach. Ik durf nu niet meer buiten komen. Volgens mijn tandarts moet dat zeker 6 weken genezen en dat betekent dus 6 weken met een gat in mijn lach rondlopen. Ik ga volgende week op bezoek bij een specialist voor de operatie.

Het spreekt voor zich dat ik zo snel mogelijk weer een lach wil hebben zonder gat. Wat zijn dan de mogelijkheden? Hoe lang moet ik met een gat of zonder tanden rondlopen?

Bedankt voor de informatie.

PS: Hebben nog mensen ervaringen hiermee? Heeft iemand zich al opereren zo? Vertel mij er aub over. Vriendleijk bedankt.
thunderbunny

Hoi,ik heb iets soortgelijks
omstreeks mijn 20e jaar kreeg ik een aanvaring met zinloos geweld,gevolg was dat er heel veel uit moest aangezien het meeste kapot geslagen/getrapt was
Boven heb ik nog 6 kiezen rechts en 1 links onder mis ik 2 kiezen links en heb ik rechts niks van achter tot aan mijn hoektand.
Dit is opgelost met een prothese,mijn zelf vertrouwen was ook beneden het 0 punt toen het net gebeurd was,durfde mensen niet recht aan te kijken.
Toen ik eenmaal een prothese had ging dit echter een stuk vooruit,mensen zien je toch anders als je een op het oog mooi gebit hebt.
Trekken hoeft geen pijn te doen bij mij is alles in 4 keer gedaan en er zaten veel gebroken stukken tand/kies bij heb wel veel spuiten gekregen maar heb absoluut niks gevoeld.Het enige irritante waren de hechtingen toen die eruit begonnen te kwamen (wat de bedoeling was) dan is het namelijk net of er de hele tijd een touwtje in je mond tussen je tanden zit dat je niet los kan krijgen en je gaat daar automatisch de hele tijd met je tong aanzitten.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt :smile:
ma, 08/04/2003 - 16:50 Permalink