Vieze smaak na verwijderen verstandskies

Author:
sebande
Posted:
za, 08/12/2006 - 10:43
Ik heb me vandaag pas aangemeld dus weet niet of dit onderwerp al eerder is behandeld..
Maar ik zit met een klein probleempje. Afgelopen dinsdag is mijn onderste verstandskies aan de rechterkant weggesneden. Hij zat erg dwars en was ontstoken,waardoor ik er erg veel last van had.
De behandeling op zich,viel me reuze mee en die dag zelf ook. De pijn begon eigenlijk pas de dag erna en ook de zwelling.
Van de kaakchirurg heb ik een spuitje,monoject,meegekregen,die ik vanaf donderdag moest gaan gebruiken.
dat deed ik dus,maar ik voelde niks van dat zout,hoewel mijn moder zei dat het eigenlijk erg pijn doet. dat was dus al raar. De volgende dag werd ik wakker met een ontiegelijk vieze smaak in mijn mond,ik ben dit helemaal niet gewend dus ging bijna over mijn nek. Daarbij was de zwelling erger geworden dus ik maakte me zorgen.
Ik belde de poli op voor advies. wat blijkt nou,ik heb helemaal niet goed gespoeld,het spuitje moet tot 1 cm in dat gat zitten en dan met volle kracht die zoutoplossing erin jagen. Die smaak zou dan na twee dagen ongeveer wel minder of over zijn.
Oke,dat moest ik dus gaan proberen. Na wat gehannes en een frustratie rijker,vond ik ineens eindelijk de wond. nou,dat heb ik geweten,damn wat een pijn ik voelde het tot aan mijn tenen. Die vieze smaak kwam accuut naar boven en heb alles uitgespuugd. Gatverdamme wat een vieze bedoeling.
Die dag moest ik gewoon gaan werken maar ik voelde me ontzettend goor. Het idee dat mensen dat konden ruiken,maakte me onzeker en kwaad.
Die dag heb ik tot 7 keer gespoeld maar het deed niet mer zo;n pijn als die ochtend. Deed ik het wel goed?
toen ik thuiskwam van het werk,belde ik de kaakchirurg zelf op en legde het "probleem" voor. Hij zei dat ik niet met volle kracht moest spuiten maar zachtjes. dat er weleens wat bloed bijkwam,scheen normaal te zijn en de zwelling kon ook nog wel een paar dagen aanhouden.

Maar vanmorgen werd ik weer wakker met diezelfde smaak,ben er snachts nog twee keer voor uitgeweest om te spoelen,dit keer gewoon met wat water.
Ik baalde wederom en de pijn was echt enorm. Een stekende,zeurende pijn door die wond. De kaakchirurg maakte zich geen zorgen om een ontsteking,omdat ik geen koorts heb. Maar ik betwijfel het.
op internet staat zelfs dat die smaak tot 2 weken aan kan houden! Nou,das lekker dan..
Maar mijn vraag is,of ik het spuitje er wel op de juiste plaats in zet.. Ik weet gewoon echt niet precies waar de wond zit en ben dus bang dat ik het telkens fout doe. Zit de wond een beetje naar de wangkant of echt gelijk achter je laatste kies in het midden..??
En ik kan volgens mij met geen mogelijkheid een centimeter in die wond.
Wie oh wie kan me helpen???

Liefs Sebande
Geke

Vaak zit de wond recht achter de kies, omdat daar de kies vandaan gekomen is, ik weet niet of de kies al doorgebroken was toen hij eruit gehaald is. Als hij nog niet doorgebroken was, kan het zijn dat het iets meer aan de buitenkant zit, omdat het vanaf de buitenkant dan wat opengemaakt wordt. Het klopt ook wel dat het vaak vooral in het begin met spoelen erg pijnlijk kan zijn, meestal wordt dat geleidelijk weer minder. De vieze smaak is vaak een beetje een vervelende bijkomstigheid. Maar een vieze smaak wil nog niet altijd betekenen dat je ook echt uit je mond ruikt, want smaak is iets heel anders dan geur. Je zou het natuurlijk aan een vertrouwenspersoon kunnen vragen. Maar als je zo vaak spoelt als jij, denk ik dat dat wel meevalt. Ik denk niet dat wij verder iets voor je kunnen betekenen hierbij. Je moet gewoon proberen goed achter de achterste kies te komen en daar goed spoelen, dan gaat het vanzelf beter.

Heel veel succes ermee en ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
za, 08/12/2006 - 12:27 Permalink
sebande

Dankjewel Geke voor je antwoord!
Nou,ik wilde een uur geleden weer gaan spoelen,wat zag ik,PUS! gewoon een hele laag pus in mijn mond,aan de zijkant. Ik ging nog NET niet over mijn nek.
gatverdamme wat voelde ik me ineens nog goorder. Meteen ben ik gaan spoelen,tandenpoetsen wel een half uur lang.
Mijn moeder belde de kaakchirurg gelijk op en ik mag vanmiddag om 14.00 naar de EHBO. Hij gaat het dan schoonspoelen.

Heb ik weer zeg,,,jezes
za, 08/12/2006 - 12:38 Permalink
gewoonikke

ik weet precies wat de smaak is van PUS!!
ik kreeg op een gegeven moment achter in m'n mond ook een bobbel..bleek ook pus te zijn..

Dus weer een onsteking.. of ik er al niet genoeg had. Maar ja..
Het was niet fris nee.
vr, 08/18/2006 - 09:42 Permalink
Mrdilly

Een van mijn verstandskiezen is een nu anderhalve week geleden verwijderd. Ik heb nu sinds 3 dagen ook een enorm ranzige smaak in m'n mond. Vooral het gat smaakt ranzig. Eerst durfde ik niet met mijn tong erin de buurt te komen, maar nu ik het gat ontdekt heb, zit ik bijna obsessief continue met mijn tong in het gat. En het smaakt niet echt lekker. Het gat voelt een beetje week, en ik heb er een keer een stukje loszittend tandvlees uitgelepeld. Dit rook ook zwaar ranzig! Verder geen pus volgens mij, zoals in de vorige berichten.

Waarmee wordt t gat uiteindelijk opgevuld? En wanneer heb ik weer een normale smaak in mn mond?
vr, 08/18/2006 - 17:53 Permalink