Verwijderen implantaat

Author:
Ansje
Posted:
wo, 11/15/2006 - 21:33
Hoe lang na het implanteren kun je op een redelijk normale manier een implantaat verwijderen? Ik weet namelijk van dit forum dat na vastgroeien een implantaat alleen nog met een bepaald soort boor is te verwijderen en dat dit erg ten koste gaat van je kaak. En hoe lang kun je doorgaan met het bestrijden van een ontsteking bij een implantaat. Ik begin nu een beetje ongerust te worden omdat mijn implantoloog zei dat dit nu (3 weken na implantatie) al een probleem kan zijn.

3 weken geleden is bij mij in de bovenkaak een 1 fase implantaat geplaatst. Tot nu toe zijn er nogal wat complicaties en pijn maar de implantoloog blijft volhouden dat het goedkomt en verwijdert het implantaat alleen in het uiterste geval, als ik er zelf om verzoek.

Direct na implanteren wat vergezeld ging met amoxicilline voor 5 dagen was de fistel terug (reden dat de kies getrokken werd)

Uit de fistel kwamen stukjes bot (waarschijnlijk membraam verschoven)

Gedeelte van het gezicht bij het implantaat werd alsmaar dikker en dikker en er kwam letterlijk pus uit, kreeg dexamethason tegen de zwelling en had daarnaast de gebruikelijke medicijnen zoals brufen.

Implantoloog heeft de eerste week iedere dag met een zoutoplossing de boel doorgespoeld, de 2 weken erna om de dag, dit alles vergezeld met wederom een antibioticakuur van amoxicilline/clavulaanzuur sandoz

In het begin stond er zoveel spanning op het gebied dat ik heel slecht kon voelen of ik uberhaupt pijn had, de spanning gaf pijn, dat kon ik al wel aangeven.

De zwelling is afgenomen, de fistel is langzaam maar zeker dicht aan het groeien, volgens de implantoloog een goed teken wat ook zo is vermoed ik. Alleen..... die pijn, die zeurderige pijn, die heel duidelijk van het implantaat afkomt omdat als ik met de vingertop op mijn gezicht tik ik dat op de plaats waar het zich ongeveer bevindt, voel.

De implantoloog heeft de collega-implantoloog, zijn voorbeeld op het gebied van techniek 2 keer om raad gevraagd en nu krijg ik dus de 3e antibioticakuur die 3 weken duurt. Ook zou het mogelijk zijn om deze collega-implantoloog te bezoeken maar naar mijn mening is dit niet objectief omdat zijn raad hieromtrent is gevraagd.

Tijdens telefonisch contact heb ik, omdat de pijn me gek maakt en ik echt mijn grens bijna heb bereikt, gevraagd als ik deze pijn blijf houden of hij het implantaat verwijdert, maar dan nog hoor ik twijfel in zijn stem en wil hij de boel wel losmaken maar ....... Vandaar mijn vraag.
de digitale tandarts

3 weken is nog erg kort, als ik u was zou ik toch proberen het nog even aan te zien. Mocht de behandeling niet aanslaan, dan is er een grote kans dat het implantaat niet vastgroeit en dus niet met een speciale boor verwijderd hoeft te worden, maar eenvoudig gezegd er weer uit gedraaid kan worden.

Desalniettemin in dit stadium is afwachten waarschijnlijk het beste en kunt u proberen de komende periode met pijnstillers zo goed als kwaad door te komen.

Beterschap!
wo, 11/15/2006 - 22:17 Permalink
Ansje

Bedankt voor uw antwoord, ik ben nu een beetje gerustgesteld. Ik bemerk dat men soms toch een beetje vaag is omtrent problemen rondom een implantaat.

Ik volg uw raad op door even af te wachten en probeer het met pijnstillers te onderdrukken, ik start vandaag met de antibioticakuur.

Min of meer is afgesproken dat als na ongeveer anderhalve week de pijn nog net zo heftig is hij wel actie gaat ondernemen door het in ieder geval open te maken en te kijken of er iets niet goed is.

Waar ik wel een beetje bang voor blijf is dat als het geen ontsteking blijkt te zijn, er dus een andere oorzaak is voor de pijn en het implantaat gewoon vastgegroeid is. Komt dit vaker voor?

Waar kun je dan evt. terecht om het implantaat te laten explanteren? Hierdoor wordt de kaak nogal beschadigd, is dat aan de buitenkant te zien? Kunt u een indicatie in weken geven over het vastgroeien van een implantaat?

Ik hoop dat u mijn zorg begrijpt.
do, 11/16/2006 - 13:57 Permalink
robinson

Solitair implantaat in de bovenkaak in de regel 4 maanden wachten alvorens te behandelen.
Als u na verloop nog klachten zou hebben is het implantaat er waarschijnlijk eenvoudig uit te draaien.
do, 11/16/2006 - 14:16 Permalink
Ansje

Solitair implantaat in de bovenkaak in de regel 4 maanden wachten alvorens te behandelen.
Als u na verloop nog klachten zou hebben is het implantaat er waarschijnlijk eenvoudig uit te draaien.


Wat bedoelt u met behandelen?

Juist dat 'waarschijnlijk' maakt me zo angstig. Wat als er namelijk geen ontsteking meer zit? Als het zenuwpijn is of er iets geraakt is, er scheeft is ingezet? Begrijpt u?
do, 11/16/2006 - 18:36 Permalink
Ansje

Die 4 maanden zijn me inderdaad bekend, maar dat bedoelde ik niet met de vraag. Ik bedoel, tot hoeveel weken kan men een implantaat eenvoudig er uit draaien, zonder dat daar een speciale boor voor nodig is, 5 weken, 6 weken?
do, 11/16/2006 - 21:15 Permalink
2wortelpuntbeh…

Hoi Ansje

Hoe is het nu?

Bij mij is een implantaat ook niet geheel soepel verlopen.
En weet hoe je je voelt.
Je mag in elk geval van geluk spreken dat de implantoloog je serieus neemt, dat was in mijn geval wel anders toen ik zei dat ik pijn had.

Ik hoop dat je minder pijn hebt, of helemaal verlost bent van de pijn.
vr, 12/15/2006 - 19:10 Permalink
Ansje

Hallo 2wortelpuntbehandelingen,

Leuk jou eens te spreken, bijna geen toeval meer moet ik zeggen. Ik heb jouw verhaal ook gevolgd en zag dat er eerder op de avond op het topic was gereageerd maar had verder nog niet gekeken. De gedachte ging even door mijn hoofd dat het weleens een berichtje van jou zou kunnen zijn...... gek he?! :D

Je kunt mijn verhaal volgen als je op mijn naam klikt, dan zie je al mijn berichten, heb ook contact gehad met Moon en Illya, bij wie het tot nu toe volgens mijn laatste informatie nog steeds goed gaat.

Hij is er bij mij ook uitgehaald hoor, om precies te zijn op di 28 november, ik hield het gewoonweg niet meer, heb een maand lang alleen maar pijn gehad. Maar ook ik voel me niet volledig serieus genomen door mijn implantoloog hoor, kijk maar eens door mijn berichten. Door de pijn werd ik ook zo bang, bang dat het implantaat op een of andere manier vastgegroeid zou zijn en ik bemerkte zoveel weerstand bij mijn implantoloog om te verwijderen dat ik weinig helder meer kon denken.

Ik heb zelf het gevoel dat er veel te 'Amerikaans' is geimplanteerd. Ik had al bijna een half jaar een ontsteking onder mijn kroon, waaronder weer een stifttand zat met nog maar een halve kies. Dat uitte zich in een fistel, apexresectie gehad, baatte niet. Bij implantoloog terechtgekomen, kies getrokken, antibioticakuurtje gestart, 2 dagen later geimplanteerd met botopbouw uit mijn linkeronderkaak, 1 fase, kiesje van composiet ertussen..... klaar. Dus niet, ik draag 's nachts oordoppen, als ik naast mijn neus drukte hoorde ik echt dat er vocht zat, bleek dus allemaal pus te zijn. Heb de deur platgelopen bij de implantoloog om het door te laten spoelen, 2 weken lang. Ik heb er echt op aan moeten dringen om het te verwijderen en ben zelfs voor een second opinion gegaan hier in Nijmegen. Maar lees mijn berichtjes eens door zou ik zeggen, dan krijg je een indruk.

Om eerlijk te zijn heb ik het gevoel dat het nu nog steeds niet helemaal goed is. Het ging om de kies naast mijn hoektand en op een gegeven moment is een gedeelte van mijn tandvlees tot voorbij de hoektand, wel heel hoog naar boven toe, dikker geworden, het is net of er een plakkaat zit, net of er nog iets onder zit, ik vertrouw het in ieder geval niet helemaal, ook omdat mijn implantoloog tijdens het verwijderen van het implantaat het tandvlees net boven mijn tanden heeft losgemaakt en ik het idee heb dat hij die bewuste plaats niet heeft schoongemaakt. Eerder zei hij dat het littekenweefsel was, maar ik heb er altijd last van dat het tandvlees verdikt is, dat voel je altijd. Ook kan het dagenlang pijn doen daar als ik er weer eens aanzit, dat heb ik aan de rechterzijde absoluut niet.

Over een kleine maand moet ik op controle, en ik heb al nagevraagd of hij nog een poging wil wagen, of hij dat uberhaupt ziet zitten. Ik wil het toch graag nog 1 keer proberen voordat ik aan een brug moet, ik ben pas 40 en wil dat graag nog even rekken snap je? In het begin heb ik besproken hoe het met de kosten zou gaan als het zou mislukken. Hij zou me dan zeker niet of minder laten betalen dan de 1e keer. Uit kostenoverwegingen zou ik dus beter naar hem toe kunnen gaan. Hij heeft me ook helemaal niet de kosten in rekening gebracht die begroot zijn :lol: en hij was al niet duur.

Het liefst zou ik naar een andere implantoloog gaan 2wortelpuntbehandelingen, maar hoe weet ik welke implantoloog een vooraanstaand implantoloog is, en zit hij een beetje in de buurt van Nijmegen? Ik heb advies gevraagd via PM bij de digitale tandarts maar die heeft niet gereageerd. Toen heb ik aan Robinson advies gevraagd en die zou eens navragen bij een implantoloog waar hij veel mee werkt.

Het houdt me nog steeds heel erg bezig, jou ook bemerk ik aangezien ik aanneem dat je anders minder of niet op dit forum zou zitten nietwaar, en ik wil graag dat het goedkomt. Ben voorlopig verlost van 'implantaatpijn' in ieder geval, wel vervelend is dat ik weer begonnen ben met roken door de stress. Moet dus nogmaals stoppen, wheeeeeeeeeeeeee :( Bot boven de 'kies van composiet' die er nu tussen zit is aardig geslonken al, en best vervelend dat ik het steeds vacuum kan zuigen, haha.

Vind het heel leuk en attent dat je vraagt hoe het nu met me gaat, echt. Ben ook erg benieuwd hoe het nu met jou gaat, want als ik het goed heb bijgehouden is het implantaat bij jou ook verwijderd. En vraag me af of jij nog overweegt om nogmaals te laten implanteren, en waar, aangezien jij je zeker niet serieus voelde genomen.

Hoop van je te horen en ben benieuwd naar je reactie, groetjes!
vr, 12/15/2006 - 21:36 Permalink
jorina

HALLO
HEB 5 IMPLANTATEN IN BOVENKAAK MET KLIKGEBIT.
kLIKGEBIT ZIT NIET PRETTIG EN LAATSTE IMLANTAAT DOET BEETJE PIJN.
OOK PIJN AAN KAAK.
HOE GAAT HET ALS ZE IIMPLANTAAT MOETEN VERWIJDEREN, MOET ER BOT BIJGEVULD WORDEN EN HEB JE NA VERWIJDERING HEEL VEEL PIJN.
HEB IMPLANTATEN BIJNA 1 JAAR.
GRAAG HULP VAN IEMAND KAN MET GEBIT OOK NIET GOED OVERWEG
GROETJES JORINA
ma, 08/23/2010 - 02:53 Permalink