verstandskiezen laten trekken->algehele narcose??

Author:
becca
Posted:
ma, 06/23/2003 - 13:08
Hallo allemaal!

Ik ben zelf ietwat bang voor de tandarts en waar ik echt bang van wordt is het idee dat mijn verstandskiezen eruit zouden moeten.

Nu heb ik gehoord , dat dit ook onder algehele narcose kan en dat dit gewoon vergoed wordt.
Klopt dit?

Alvast bedankt!
marjon71

hoi becca,
het klopt dat je in kerkrade terecht kunt voor een algehele narcose. de behandeling wordt door je ziektekostenverzekering vergoed, alleen de narcose is voor je eigen rekening. ikzelf ga morgen voor de narcose behandeling naar kerkrade. ik vind het de oplossing voor mensen die erg bang zijn.
di, 06/24/2003 - 14:08 Permalink
becca

Hoi!

Bedankt voor je antwoord!
Ik ben vanmiddag geweest en gelukkig was er niks aan de hand,dus ik kan weer opgelucht ademhalen.Het is wel heel erg fijn om te weten dat de mogelijkheid er is als het nodig is!

Groejes!
di, 06/24/2003 - 14:18 Permalink
Janneke

Ik heb er een paar jaar lang tegenop gezien dat die "krengen" er ooit uit moesten, de tandarts had me gewaarschuwd dat het wel een keer zou moeten... :sad:
Ik had er op zich geen last van, maar rechtsonder bleven er etensresten in achter omdat-ie net niet doorkwam en dat werd in de loop der jaren steeds irritanter. Foto gemaakt bij de tandarts en doorverwezen omdat de kies ervoor met z'n wortels bij die van de verstandskies zat.
Nu ben ik afgelopen woensdag bij de kaakchirurg geweest, weer een foto en het was verstandiger om er 3 uit te halen omdat de bovenste twee schuin naar buiten stonden.... Dat was ff slikken natuurlijk, ik vond 1 eruit al zo eng !! Ik mocht zelf kiezen: 2 en later 1 of alledrie in een keer. Ik koos heel moedig voor het laatste. En wat denk je ? Reuze meegevallen !! Ze waren er zo uit, en ik heb alleen pijn van die onderste omdat de kies daar nog verstopt zat onder wat tandvlees en er dus een hechtinkje in zit.
Ik heb de eerste dag drinkontbijt genomen, je moet toch iets, en nu ben ik langzaam aan wat meer gewoon aan het eten, maar ja m'n kaak is nog wel een beetje stijf.
Ik heb woensdag de rest van de dag elk uur een kwartier gekoeld, ik spoel 2x per dag met Corsodyl en het gaat echt prima met me. (ik ben alleen wat duf van de pijnstillers die 's nachts wel neem) Ach, en die vierde mag gezellig nog even bij me blijven :wink:

Kan het trouwens zo zijn dat mijn voortanden nu rechter staan doordat ze meer ruimte hebben ? Dat lijkt namelijk wel zo !
vr, 06/27/2003 - 19:15 Permalink
becca

Wow!
Dat is een mooi verhaal zeg! Toch nog iets met een goede afloop!Vaak hoor je toch wel van die verhalen dat het altijd fout eigenlijk........gelukkig maar voor je!

Het kan wel dat je tanden rechter staan,maar of dat effect al zo snel te merken is, durf ik je echt niet te vertellen.
Ikzelf heb een spleetje tussen mijn voortanden(muzikaal zeggen ze :wink:) en zodra mijn verstandskiezen zouden komen, zou alles meer naar elkaar toe moeten groeien,maar dat is nooit gebeurd.....ik heb het uiteindelijk gedeeltelijk oplaten vullen.....

Groetjes!
vr, 06/27/2003 - 19:21 Permalink
silverlady

Ik keek er ook onwijs tegen op. De behandeling viel echt reuze mee. Voor mij ook de vraag of ik algehele narcose zou doen, maar dat is echt niet nodig (qua pijn). De prikken doen zelfs geen pijn! Bij mij is de tand weggesneden en er is een stuk bot tussen de kiezen weg gehaald (om de kies eruit te krijgen). Eerlijk waar...niks van gemerkt! De tandarts waar ik een paar weken later heen ging (ivm ontsteking) moest het me vertellen. Maak je alsjeblieft niet te druk! Ik ging huilen voordat hij me aangeraakt had, en heb er twee weken niet van geslapen. En zelfs bij mij viel alles echt reuze mee. Geloof die slagersverhalen dus echt maar niet!! Gewoon ogen dicht, en rustig blijven :wink:
sterkte voor als ze er ooit uit moeten!
wo, 07/30/2003 - 17:30 Permalink