Verstandskiezen eruit help!

Author:
Arjank
Posted:
di, 08/13/2002 - 21:30
Vandaag heb ik te horen gekregen dat mijn twee onderste verstandskiezen eruit moeten. Er is meteen een afspraak met de kaakchirug gemaakt. Wordt dit in 1 keer gedaan of wordt er maar 1 verstandskies per ingreep verwijderd? Ben best wel bang voor de ingreep, wat kan ik verwachten?
WvdW

Vraag me niet wat je kan verwachten, maar ik heb me laten vertellen dat men alleen verstandskiezen trekt aan één kant. Dus als linksonder en boven eruit moeten zal het in 1 x gebeuren. Ik heb ze alle 4 nog en ze zitten niet in de weg. Mijn tandarts vindt het dan niet nodig om ze te laten trekken. Tenzij ik er last van krijg.
Als je verstandskiezen "netjes" gegroeid zijn, zul je weinig tot geen last ondervinden van zwellingen nadien. Nogmaals, dit is wat ik gehoord heb. Iemand met ervaringen omtrent het trekkean van verstandskiezen?
wo, 08/21/2002 - 15:09 Permalink
Arjank

Mijn verstandskiezen zijn inmiddels beide verwijderd. Ik moet zeggen dat je in het ziekenhuis heel goed wordt opgevangen.
Van beide ingrepen heb ik niets gevoeld, de verdoving doet zijn werk. Naderhand heb je er nog wel wat last van maar dat is met pijnstillers goed te bestrijden.
Ik ben blij dat de kiezen eruit zijn maar achteraf was de spanning vooraf erger dan de ingreep zelf.
ma, 01/20/2003 - 21:44 Permalink