verstandskiezen

Author:
banggggg....
Posted:
ma, 02/17/2003 - 19:29
Hallo,

Mijn onderste twee verstandskiezen moeten worden getrokken. Ik weet niet hoe dat gaat zou iemand zo aardig willen zijn om mij dat eens uit te leggen over de behandeling en hoe je je daarna voelt enzo.????

HELP ME A.U.B????

banggggg....
lienos

Hoi,
Bij mij zijn ook twee verstandskiezen tegelijk getrokken.Het was een fluitje van een cent.Eerst wordt je goed verdoofd,voel je niet veel van hoor van die prikken.Dan worden de kiezen getrokken,dat gaat echt heel snel,voor je het weet sta je weer buiten.De dagen erna voelt het nog wat beurs,en je voelt de touwtjes (hechting) goed zitten(beetje vreemd gevoel).Ik zou na het trekken rustig aan doen als ik jou was,niet veel bukken enzo,(dan begon het bij mij nl. te kloppen),het een beetje laten rusten.
Sterkte er mee
Lienos
di, 02/18/2003 - 15:41 Permalink
sylviabijna23

ook bij mij gaat het simpel(3x)
het gister er 1 laten wegsnijden heb nergens geen last van tenminste niet van de wond zelf

alleen de kaak gaat niet ver open maar da's logisch

sterkte! achteraf zeg je was dit het nu?
di, 02/18/2003 - 22:20 Permalink
soxwox

Ik heb ze op zeven februari alle vier tegelijk laten "trekken", onder volledige verdoving. De dag na de operatie was lastig, omdat ik constant een coldpack (koud kompres) tegen de kaak moest houden om de zwelling tegen te houden. Wat pijn betreft: dat viel erg goed. De voorgeschreven medicatie deed zijn werk heel goed. Enkel 's nachts heb ik tweemaal veel pijn gehad. Dat komt doordat je dan horizontaal ligt en er meer bloed naar je hoofd stroomt. Resultaat: een bonkend gevoel in je mond. Maar twee weken later ben ik weer helemaal de oude. Conclusie: het valt allemaal wel mee.
wo, 02/19/2003 - 09:06 Permalink
banggggg....

Bedankt voor de reacties!!!!

Maar wat is uit ervaring van jullie de beste verdoving en wat houden ze in???

HG Banggggg....
di, 02/25/2003 - 20:21 Permalink
xmouse

Bedoel je hoe je verdoofd wordt? Ik kreeg 3 prikken, waar ik nauwelijks iets van voelde. Tot nu toe ( 1 dag geleden getrokken) geen napijn. Ik heb 2 paracetamol genomen toen ik thuis was en 1 voor ik ging slapen, meer voor de zekerheid dan dat ik echt pijn had...
Ik heb begrepen dat als de wortels normaal staan het altijd zo gebeurt is.De tijd dat ze daadwerkelijk in je mond bezig zijn...ik scaht een minuutje of 2 , 3...
di, 04/29/2003 - 18:30 Permalink
banggggg....

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties nogmaals.
Ik ben vorige week naar de tandarts geweest en die heeft gezegt dat het nog niet echt nodig was. Het zou een heel gedoe zijn om ze eruit te halen bij mij, omdat mijn kaak nog te klein is. De orthodontist zei dat het wel erg nodig was.
Wie zou ik nou moeten geloven???
Ik weet het niet zeker.
Aan de ene kant wil ik er maar van af zijn, maar aan de andere kant ben ik nog bang voor zo'n ingreep.
Ik ben nog maar 14.
do, 05/01/2003 - 16:11 Permalink
xmouse

Hoi
Vervelend dat ze allebei iets anders roepen. Vraag je tandarts om uitleg en geef aan wat de orthodontist gezegd heeft.
Kan me voorstellen dat op jouw leeftijd je kaak nog niet helemaal volgroeid is.Maar waarom je dan je verstandskiezen niet zou mogen laten trekken? Aan de andere kant, als je er geen last van hebt, kun je natuurlijk ook best even wachten.

De behandeling is mij overigens erg meegevallen, je voelt er niets van en het is zo gepiept!

Succes.
do, 05/01/2003 - 22:14 Permalink
yaco

Het zal best heel bemoedigend en vriendelijk bedoeld zijn xmouse maar niet iedere behandeling is hetzelfde. De kaakchirurg is bij mij toch wel meer dan een 10 minuten bezig geweest. Het heeft er natuurlijk wel mee te maken hoe een verstandkies ligt en of hij is uberhaupt is doorgekomen. BIj de eerste verstandkies die in mijn benedenkaak werd verwijderd heeft de beste man tot 4 keer toe gemompeld 'lastige kies". Vond het wel prettig dat ze in de operatiekamer wel een apart gevoel voor humor hebben. dat neemt de spanning wel een beetje weg. ik denk zelf dat het goed is om van te voren aan te geven als je bang bent. ze spelen daar goed op in. Ik heb de 2e keer gevraagd of ze vaseline op mijn mondhoeken wilde smeren. en ze zijn deze keer niet uitgescheurd. ook wel handig om te weten.
zo, 07/27/2003 - 17:43 Permalink
Angsthaasje

Hoi,

Ik moet vrijdag (1 augustus) 1 verstandkies laten verwijderen en 2 wortels waar geen kies meer op zit (hebben ze zenuwbehandelingen in gedaan en hebben geen functie meer). 1 links onder en 2 rechtsonder. Dit gaan ze bij mij onder narcose doen omdat ik panisch voor spuiten in mijn mond ben. Bij mijn intake lag ik al te rillen in de stoel.
Heel erg goed om te weten dat vasaline helpt bij uitscheuren van de mondhoeken Bedankt! Ik heb nl vaak last van kapotte mondhoeken en met zo'n behandeling wordt dat natuurlijk alleen maar erger..
En Banggg, gelukkig is het niet nodig maar het is misschien beter om ze eruit te laten halen voordat ze gaan ontsteken. Wel op jonge leeftijd verstandskiezen! Ik kreeg ze pas op mijn 27e (een paar maanden geleden). Bij mij is het ook preventief.
Ik bibber nu al voor vrijdag. Ik heb nog steeds de hoop dat ze afbellen!
Groet!


[ Dit Bericht is bewerkt door: Angsthaasje op 2003-07-27 19:02 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Angsthaasje op 2003-07-27 19:03 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Angsthaasje op 2003-07-27 19:05 ]
zo, 07/27/2003 - 19:00 Permalink
de digitale tandarts

Alles over verstandskiezen staat bij de algemene informatie op onze site!

Mocht je het willen zien dan is het ook mogelijk om ´door te klikken´ naar een pagina waarin gedetailleerd de verwijdering van verstandskiezen wordt beschreven.
zo, 07/27/2003 - 20:08 Permalink
silverlady

Hoi!

Jeetje, 14! En dan al je verstandkiezen laten trekken. Ik heb ergens gelezen dat ze makkelijker gaan (en herstellen) hoe jonger je bent.
Ik was ook heel bang en moest ze onder laten doen. De eerste is eruit en de tweede moet nog. Als je het doet, kan je ze misschien beter een voor een laten doen. Dan kan je met de andere kant kauwen, en krijg je alleen lokale verdoving (anders krijg je prik in je gehemelte (?) en die schijnt niet zo fijn te zijn). Bij mij waren ze 15 minuten bezig. Ze lagen erg moeilijk, en moesten gesneden worden. Ook moest er nog bot uit. Als ze me dat van te voren hadden gezegd, was ik misschien niet gegaan :wink: !! gelukkig heb ik er niks van gemerkt, en ging de deur uit in de volste veronderstelling dat het helemaal was meegevallen. Ik had namelijk helemaal geen pijn tijdens de behandeling.
je voelt wel dat ze bezig zijn, maar dat is niet pijnlijk. Daarna kunnen er wel wat complicaties komen, maar die vallen meestal ook echt wel mee.
Nou...ik ben denk ik, de grootste scheiterd met artsen en tandartsen. Maar het valt echt mee. Zorg dat de tandarts weet dat je bang bent, zijn tijd neemt, de verdoving goed in laat werken. Daarna gewoon je ogen dicht doen en rustig blijven. Je merkt er veel minder van dan ik van te voren dacht.
Oh ja, bij mij scheelde het toen ik iemand bij me had. Gewoon om mijn hand vast te houden en tegen me aan te praten. Misschien dat er ook iemand is die met jou mee wil?
Veel sterkte!!
wo, 07/30/2003 - 17:40 Permalink