Verstandskiestrekken-vragen

Author:
dziee
Posted:
ma, 06/17/2002 - 17:45
iets te lang gewacht met maken van noodzakelijke afspraak met kaakchirurg, wegens wachttijd ook. Nu dus een dikke wang en de wil om meteen geholpen te worden. Ik weet dat er niet behandeld kan worden met ontstoken gedeelte, dus mijn vraag is welke middel de ontsteking zo snel mogelijk kan verhelpen. Is dat Bocason, of waterstofperoxide. iets anders? Ook vraag ik me af welk middel ik voor nabehandeling alvast dien in te slaan, hoe lang het duurt voordat een ontsteking is verholpen en hoe lang het duurt voordat je na een behandeling weer levensvatbaar bent. Deze vragen omdat ik volgende week moet beginnen met een nieuwe baan en dit er tussendoor is gekomen. Is een en ander nog te doen voor aanstaande maandag? Antwoord wordt bijzonder gewaardeerd.
Groet, een patient in last die zich afvraagt waarom hij toch zo lang gewacht heeft met de afspraak en nu met de gebakken peren zit...
de digitale tandarts

Het is eigenlijk onmogelijk om je vragen precies te beantwoorden. Ik denk dat u ook beter kunt proberen om een afspraak bij een tandarts te maken, zodat de situatie in uw individuele geval beoordeeld kan worden.

Als de dikke wang afkomstig is van een ontsteking van het tandvlees op en rondom de verstandskies, dan zou spoelen met waterstofperoxyde (o.a bocasan) mogelijk wat kunnen helpen.

<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=423&amp;forum=1&amp;1"… ook mijn antwoord op deze vraag</a>

Omdat de ontsteking ook veroorzaakt kan worden door tandbederf/infectie van de wortelkanalen, is het zoals ik al eerder noemde verstandig om een tandarts op te zoeken.

Indien nodig kan hij/zij u met spoed bij een kaakchirurg plaatsen (is niet vaak mogelijk!), of de infectie bestrijden/verhelpen dat u in de tussenliggende periode er zo min mogelijk last van hebt.

Normaliter heeft men max. 1 tot 2 dagen zodanig last na het verwijderen van verstandskiezen, dat men niet kan werken. Ik denk dat er weinig werkgevers zijn die geen begrip hebben voor deze situatie.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-17 18:18 ]
ma, 06/17/2002 - 18:09 Permalink
dziee

Oke, hoewel je niet volledig zicht op de situatie kan hebben, heb je me toch uitstekend geholpen; ook met de link naar de andere post. Dank je wel en succes met je site. Uitstekend initiatief.
ma, 06/17/2002 - 19:36 Permalink