Verstandskies verwijderd: vliegen?

Author:
lievekleine
Posted:
vr, 01/13/2012 - 23:29
Hallo,

Eergister is mijn verstandskies weggesneden bij de kaakchirurg. Dit ging best moeizaam en er is volgens mij een zenuw geraakt omdat ik sindsdien geen gevoel meer heb in een deel van mijn kin en onderlip. Maar goed, dat komt vaker voor heb ik gelezen en gaat hopelijk weer over. Alleen nu ga ik over 8 dagen op vakantie met het vliegtuig. Ik vraag me af of dat wel kan met de wond van de verstandskies? Verder zitten er witte stukjes in mijn mond, bij de wond. Wat kan dit zijn? Het valt qua pijn wel mee. Heb ook geen rare geur/smaak in mijn mond. Het ziet er verder wel rustig uit in mijn mond, alleen die witte dingen vind ik raar. Is dat hechting of iets anders raars?

Bedankt alvast!
lievekleine

Hoi,

Ik heb nog steeds geen gevoel in mijn kin. In mijn onderlip is het nagenoeg weer terug. De plek waar ik niks voel wordt wel steeds kleiner gelukkig en het tintelt heel erg en het jeukt heel erg. Verder heb ik wel heel veel pijn aan mijn tanden in mijn linkeronderkaak. Ben gister terug geweest bij de kaakchirurg en die zei dat dat komt door die zenuw, dat ik daardoor zoveel pijn aan mijn kiezen en tanden heb.

Bij jou dus nog geen gevoel in kin en onderlip? Heb jij wel gevoel in je kiezen en tanden bij die zenuw?

Groetjes
do, 01/19/2012 - 16:40 Permalink
cine

Hi,

die pijn in de tanden en kiezen van de linkeronderkaak heb ik ook ( vooral in de tanden ), net of ik hele gevoelige tanden heb, zoiets als wanneer je iets heel kouds of zoets eet, maar dan voortdurend. Bij mij zakt de pijn sinds gisteren wat. Het gevoel is nog steeds niet terug. Wel een soort "mierengevoel " in mijn kin en lip. Hoop dat dat een goed teken is :-? Af en toe wordt ik er een beetje moedeloos van maar de kaakchirurg was redelijk positief en had goede hoop dat het gevoel terug komt, maar dat kan wel 3 mnd tot een jaar duren. Bij mij zat de wortel van de verstandskies ook dicht tegen de zenuw aan, dat was mijn pech :roll:

Ook ben ik na een tijdje praten heel moe in mijn gezicht, heb jij dat ook, net of mijn kaakspieren dan uitgeput zijn...

Geduld maar weer....

groetjes cine
do, 01/19/2012 - 21:03 Permalink
lievekleine

Hoi Cine,

Vervelend dat het gevoel bij jou ook nog niet terug is! Voelde jij ook zo'n rare 'pijnscheut' tijdens de behandeling naar de zenuw toe? Daarna voelde ik hem dus niet meer. Ja idd, net alsof je hele gevoelige tanden hebt. Ik kan nog steeds niets eten aan die kant, bijten doet zooo'n pijn. Heb jij dat ook? Ik denk dat het gevoel in onze kinnen wel weer terugkomt, maar dat het idd wel lang zal duren. De kaakchirurg zei tegen mij dat tintelingen een goed teken zijn! Ja ik ben na een tijd gepraat te hebben ook moe en heb dan meer last van mijn kaak. 's Ochtends gaat het het best en dan 's avonds het slechtst. Kun je al wel zonder pijnstillers? Ik ben zooo bang dat ik een zenuwontsteking heb ofzo, omdat ik zo'n last heb van mijn tanden. Maar goed, de kaakchirurg zegt van niet omdat het ook niet meer gezwollen is. Het tandvlees van binnen bij de wond is nog wel gezwollen, zou dat normaal zijn (nu een week geleden dat de behandeling is uitgevoerd)?

Succes en sterkte! Maak je niet te druk, het gevoel zal wel weer terugkomen!
do, 01/19/2012 - 21:45 Permalink
cine

hi,

in het midden van de behandeling voelde ik opeens of iemand met een brandend goedje over mijn kin spetterde, maar dat kon helemaal niet, want die doek ligt daar overheen realiseerde ik mij later. na dat moment kreeg ik een extra spuit verdoving.

ik slik momenteel nog 2x ibu 400 en 2x paracetemol en dat gaat redelijk, zat op 3x600 ibu en paracetemol met codeine, helemaal suf was ik daarvan...

s'avonds ben ik kapot van het praten, las soms een half uurtje in dat ik helemaal niet praat......

ik dacht ook de hele tijd dat ik een ontsteking had, ben wel 4x terug geweest , maar ik denk dat dat de zenuwpijn is en die is bij mij nu na 4 weken aan het minderen,

fijne vakantie ondanks de kies,

ben benieuwd hoe de terugkomst van het gevoel in kin en lip zich bij jou ontwikkeld,

groetjes cine
vr, 01/20/2012 - 23:05 Permalink
lievekleine

Hoi Cine,

Ik ben weer thuis van mijn trip naar New York! Het is heel goed gegaan. De pijn in mijn kiezen is helemaal weg en het gevoel in mijn kin is ook weer voor 90% terug!! Alleen heb ik nu wel een hele grote aft op mijn tong, maar dat zal wel komen door het slechte eten en de vermoeidheid.

Hoe gaat het bij jou?
do, 01/26/2012 - 21:18 Permalink
cine

Hi,

Ik slobber nu net een citrosannetje weg ( paracetemol en citroen) maar ben eigenlijk wel zonder pijnstillers. Mijn tanden voelen meer strak aan met af en toe wat scheuten net alsof je iets zoets of kouds hebt gegeten. mijn gevoel is nog niet terug, maar aan de binnenkant van de lip heb ik toch al weer een beginnetje van wat gevoel ( daar begon het bij jou toch ook het eerst terug te komen ? )

Afgelopen woensdag was ik voor controle bij de kaakchirurg, maar hij was heel positief. Ik heb ook een soort kriebel gevoel af en toe, een beetje prikkelend, ik hoop dat dat een start is, ik denk wel dat jij mij gaat inhalen voor wat betreft het gevoel terug krijgen. Misschien is de zenuwkneuzing bij mij iets heftiger geweest. En ik denk dat weerstand en de invloed van vermoeidheid wel een rol spelen bij de genezing. Heb zelf momenteel niet zo veel weerstand na zwangerschap en baby.

maar we blijven positief..... :wink:

groetjes Cine :

En New York, super! onveilige stad voor mij met al die kleding en co ( maar dat heeft niets met verstandskiezen te maken )
vr, 01/27/2012 - 21:12 Permalink