Verstandkiezen getrokken bij de kaakchirurg. Vraag over meegekregen spuitje.

Author:
BertdeJong
Posted:
ma, 10/05/2020 - 16:02
Goedemiddag allemaal,

Ik heb net mijn 2 verstandskiezen eruit laten trekken bij de kaakchirurg. Ik had pericoronitis 38 en beide verstandskiezen boven en onder moesten eruit. Nou heb ik een spuitje mee gekregen en heb daar een vraag over.

Als ik in mijn mond kijk zie ik wel een gat, dus is het nou wel gehecht of niet? Want het kan toch niet zijn dat het niet gehecht is? En als het dus gehecht is, is het dan niet gevaarlijk om met die spuit water er in te spuiten? Ben bang dat het schade aanricht aan de hechtingen? Kan iemand met ervaring me aub helpen? Alvast bedankt!

Edit: de kaakchirurg zei dat mijn tandvlees bij mijn verstandskies zwaar ontstoken was. Gaat dit nu vanzelf weg omdat de kies eruit is getrokken of moet ik nog wat dingen gaan halen? Zo ja, wat? Ik ben dit allemaal vergeten te vragen omdat ik zo zenuwachtig was en ik vond het allemaal heel eng. Excuus.
Lieneke

Heb je geen brief meegekregen van de kaakchirurg?
De eerste 24 uur in elk geval niet spoelen. Na extractie hoeft er lang niet altijd gehecht te worden, dus dat is niet zo heel gek. Zitten er wel hechtingen in dan kunnen die echt wel een beetje sproeien met een spuitje hebben. Geen probleem mits je dit niet meteen gaat gebruiken. Meestal wordt geadviseerd om er 4 dagen mee te wachten in de onderkaak.
do, 10/08/2020 - 12:10 Permalink