verstandkiezen

Author:
patericia
Posted:
do, 06/27/2002 - 10:52
Mijn vriend heeft gister 2 verstandkiezen (rechts onder en boven) laten trekken en moet 18 juli terug voor de anders 2. Nou hadden wij daar een paar vraagjes over :

Het is gewoon bij de huistandarts gedaan en hij heeft de wonden niet dicht gemaakt, mn vriend moest alleen een half uur op een gaasje bijten. Hoelang duurt het ongeveer totdat die wonden weer dicht zijn? Er komt nogsteeds bloed uit de wonden.

En hoelang na de behandeling mag je niet eten of drinken? De tandarts heeft daar helemaal niets over gezegd. Ik ben hem nu dus joghurt met een rietje aan het voeren :smile:

En hoe zit het met de zenuwen? Zitten die er nu nog, zodat ze nu bloot liggen zolang de wond niet dicht is? Of zijn die er meteen uitgehaald?

Groetjes Patricia & vriend
de digitale tandarts

Verstandskiezen waar geen uitgebreide chirurgische ingreep voor noodzakelijk is kunnen bij de huistandarts verwijderd worden.
Sommige tandartsen hebben zich ook gespecialiseerd in het chirugisch verwijderen van verstandskiezen.

Als het verwijderen zonder het opklappen van het tandvlees is gebeurd is hechten vaak niet noodzakelijk. Een half uur bijten op een gaatje vormt een bloedstolsel wat de wond grotendeels afsluit.

Enige dagen een klein beetje nabloeden is normaal. Mocht het toch nog redelijk bloeden dan helpt vaak het opnieuw bijten op een gaasje. Indien er geen verbetering optreedt raadpleeg dan de behandelend tandarts/kaakchirurg.

<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=444&amp;forum=1">Zie voor verdere info over wondgenezing ook dit antwoord.</a>

Het is verstandig de eerste dagen aan de niet behandelde kant en ook niet te hard en te heet voedsel te eten. Een rietje is misschien wat overdreven. Voorkom dat er veel voedselresten achterblijven in de wond, dit kan de wondgenezing verstoren.

De zenuw komt via kleine voedingskanaaltjes uit het bot door de wortelpunt de tand/kies binnen. Bij het trekken en het eruit halen van de kies breekt natuurlijk deze verbinding. Het voedingskanaaltje met daarin bloedvaatjes, bindweefsel en zenuwstrengetjes zal over het algemeen nooit aanleiding geven tot (fantoom)pijn.

De pijn die je voelt na het trekken is meer afkomstig van het gebied rondom de vroegere wortels en als de pijn na enkele dagen toeneemt kan dat wijzen op een ontsteking (alveolitis) wat gelukkig maar in een klein aantal gevallen voorkomt.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-07-05 00:17 ]
vr, 07/05/2002 - 00:14 Permalink