Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Verstandkies weggesneden HELP ME! | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Verstandkies weggesneden HELP ME!
Rebel91
Offline
Laatst gezien: 7 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 11/22/2012 - 15:19
door Rebel91 do, 11/22/2012 - 15:36
#1

Hallo allemaal
Dinsdag ben ik in het ziekenhuis geweest, ik dacht in eerste instantie voor alleen foto's maar mijn behandeling kwam er vlak achteraan waar ik best wel van schrok.
Aangezien er een ontsteking onder mijn kies zat voelde ik na 3 verdovingen nog vrij veel van de hele behandeling en moest dus ook huilen toen ze klaar waren.
Dezelfde dag had ik geen last van zwellingen of iets dergelijks. Na een helse nacht te hebben gehad is mijn wang opgezwollen tot grote van een galia meloen. Ook mijn klier onder mijn kaak is gigantisch opgezwollen tot in mijn keel, slikken of praten is dan ook erg lastig en soms ook wel pijnlijk.

Ik ben gigantisch bang voor ontsteking, ik weet dat het niet slim is om de eerste 3 dagen te roken maar heb in de drie dagen maar 3 sigaretten gerookt. Ik spoel netjes met lauw zout water en nu drie dagen later is mijn speeksel nog steeds aan de gele/bruin/rode kant overdag komen er steeds kleine beetjes bloed uit met dikke speeksel dat gigantisch stinkt. Ik laat dan ook wat zout water een minuutje op de wond liggen ( niet spoelen )
Maar als ik 'sochtends wakker word lijkt het wel of de wond nog een stukje verder open is gegaan.
Eten lukt bij mij absoluut niet, ik drink momenteel veel aardbeien smoothies en heb gister wat ragout geprobeerd wat erg tegen viel.
Ik slik ongeveer 4 x Ibrufen 600mg en 4x Paracetemol 1000mg dit om de pijn te onderdrukken en een ontsteking tegen te gaan.

Is het na 3/4 dagen normaal dat het nog met kleine beetjes bloed? en dat ik ondanks de pijnstillers een vervelend en kloppend gevoel op de plek heb waar is gesneden?
Ik ben die smaak/geur uit mijn mond ook gigantisch zat, lijkt wel of er wat ligt te rotten. Is dit de ontsteking die er beetje bij beetje nog uitkomt of is dit omdat de wond vers is?
En dan mijn laatste vraag, aangezien de zwelling bij kaak en wang wat terugneemt betekent dit dan ook dat het geen ontsteking kan zijn? Ik ben namelijk doodsbang dat er een ontsteking komt!
Nou 13 december moet mijn andere eruit, hopelijk ben ik weer de oude met de kerstdagen anders word het een vloeibaar kerstdiner!