Verlopen Sanering

Author:
Kim Brantenaar
Posted:
za, 02/16/2002 - 10:13
Het is inmiddels 3 jaar geleden dat ik naar de tandarts ben geweest. Dit komt mede omdat ik een tijd in het buitenland heb gezeten. Ik heb sinds ik terug ben een nieuwe verzekeraar en ben nog op zoek naar een nieuwe tandarts. Het probleem is dat ik echt heel nodig naar de tandarts moet want ik heb een ontsteking bij mijn verstandskies zitten. Ik ben alleen wel bang dat ik dan een enorme rekening krijg, omdat mijn sanering verlopen is. Ik kan me eigenlijk geen enorme rekening permitteren. Mijn angst is dat als ik nog langer wacht het alleen maar erger wordt en de rekening zal ook niet lager worden. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Hoe gaat het verder? Wanneer krijg ik weer die sanering?
de digitale tandarts

De tandheelkundige verrichtingen welke vergoed worden door het basisziekenfondspakket zijn: de eerste periodieke controle (C11) rontgenfoto's (X10,X21) en extracties (H10,H15,H30). Overige behandelingen moeten particulier betaald worden, of d.m.v. een extra aanvullende verzekering gedekt worden. Een specialistische hulpverlener, zoals de kaakchirurg wordt ook volledig vergoed.

Het ziekenfonds wilt dat u minstens eenmaal per jaar de tandarts bezoekt, anders vervalt het recht op de bovenstaande verrichtingen. Als men eenmaal weer voor controle is geweest geldt de sanering weer en worden de bovenvernoemde verrichtingen vergoed.

Neem contact op met uw ziekenfonds en vraag aan de afdeling of ze mogelijk toch het verwijderen van de verstandskies vergoeden!


Met vriendelijke groet.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-02-18 23:50 ]
ma, 02/18/2002 - 09:13 Permalink