Verkleurd gezicht na extractie bovengebit en weke delen in de getrokken tanden en kiezen

Author:
tandje54
Posted:
za, 12/17/2022 - 15:01
Goedemiddag,

Afgelopen maandag 12 december zijn 6 tanden en 2 kiezen getrokken uit de bovenkaak door de kaakchirurg en is er daarna een noodprothese geplaatst, dat laatste is dus gebruikelijk.

Nu direct na de behandeling was er nog niet veel te zien, maar na 1 dag zwol mijn gezicht op en kreeg ik overal verkleuringen in mijn gezicht, de zwelling is inmiddels al aardig afgenomen, maar de blauw tot zowat zwarte vlekken die steeds groter lijken te worden zijn er nu nog steeds, zitten op beide wangen en onder de ogen, alsof ik uit een bokswedstrijd ben gekomen.

Ook voelen de wonden van het getrokken gebit heel zacht aan, waarschijnlijk bloedstolsels die ik steeds opmerk wanneer ik het gebit eruit haal om licht te spoelen, kom er verder niet aan wil niet weer bloedingen krijgen, welke de eerste dag erg heftig waren.

Nu ben ik al de volgende dag bij de protheticus geweest die al erg schrok hoe ik eruit zag, maar heeft alleen het gebit schoongemaakt en restantjes bloedstolsels verwijderd, en moet ik a.s woensdag terugkomen voor nacontrole.

Mijn vraag is eigenlijk, is het normaal dat ik er zo gehavend uit ben gekomen, en hoe lang loop ik daar nog mee rond, lijk nu erg op een indiaan die op oorlogspad gaat.

Graag wat reacties.
Tandarts_Richa…

Het hangt ervan af wat de KC heeft moeten doen om de tanden/kiezen te verwijderen. Soms heb je een interne bloeding met uw gehavend uiterlijk tot gevolg. Meestal trekt dat , net als een blauwe plek door ergens tegenaan te stoten, weg. Bij twijfel altijd door de behandelaar na laten kijken.
zo, 12/18/2022 - 14:24 Permalink
tandje54

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor u reactie.

Wat ik mij weet te herinneren is dat de KC bij de eerste kies trekken er erg veel moeite voor moest doen, werd er versplinterd uitgehaald en tijdens de behandeling merkte ik dat er stukken afbraken en richting mijn keel vielen welke wel meteen verwijderd werden.

Hij moest met zijn hand op mijn kaak zich afzetten om een wrik beweging te maken, goed dat alles verdoofd was, klonk in ieder geval niet prettig.
zo, 12/18/2022 - 21:28 Permalink