verdoving gehemelte

Author:
1957
Posted:
di, 02/27/2024 - 16:39
Ik ben benieuwd wanneer en waarvoor een verdoving in het gehemelte nodig is?
Tandarts_Richa…

Ik doe dat als ik een verdoving geef voor bijv. een vulling. Er zijn zenuwen die lopen aan de wang/lip zijde maar ook bij de verhemelte. Vaak is een verdoving aan de wang/lip zijde voldoende maar merk vaak dat men toch gevoeligheid blijft houden...dus voor de zekerheid. En nog meer redenen. Bijv. trekken v e kies, tandvlees correcties etc etc.
di, 02/27/2024 - 20:37 Permalink
1957

Een jaar geleden heb ik een kleine kies linksboven moeten laten trekken en ik kreeg 2 prikken in het verhemelte en dat deed echt heel erg pijn. Helaas ben ik ooit bij een (nieuwe)tandarts geweest die bij veel mensen behandelingen deed zonder dat het nodig was en zonder verdoving. Ik moest terugkomen voor 4 gaatjes. Ik dacht klaar te zijn, maar na die vier, kwam er weer een afspraak voor 4 vullingen en na deze afspraak nog een keer 4 vullingen. De laatste keer deed het zo'n pijn dat ik bijna flauw viel en het antwoord was, dat ik me niet zo aan moest stellen. Daarbij wou hij ook de verstandkiezen eruit halen want die zouden rot doorkomen. Ik ben naar een andere tandarts gegaan en die kiezen hebben zelfs nooit 1 gaatje gehad!! Ik ben weer naar een andere tandarts gegaan die wel verdoofd bij vullingen. Ik ben helemaal gestresst als ik weet dat ik naar de tandarts moet, maar troost mij met de gedachte dat het verdoofd worden, maar nu ik weet dat die verhemelteprik zo pijn doet is de stress nog veel erger. Tot nu toe heb ik 2x een prik in het verhemelte gehad, allebei omdat er een kies getrokken moest worden. De 1ste keer is misschien wel 30-35jaar geleden, maar die deed niet zo'n pijn als die vorig jaar. Ik ben nu dus ook bang voor de verdovingen....
di, 02/27/2024 - 22:57 Permalink
Tandarts_Richa…

Mijn clienten voelen niet eens dat ik in de verhemelte prik. Voelen elke prik bijna niet. Ondanks dat ik de reputatie heb dat men mijn "prikken" meestal niet voelt zijn er toch enkelen die kermen v d pijn als ik verdoof. Vaak al door de angst. Vervelend dat u het wel voelt.
do, 02/29/2024 - 01:08 Permalink