Vastplakken tand noodoplossing voor 90 euro?

Author:
Rebeccaseba
Posted:
do, 01/23/2014 - 15:00
Ongeveer een jaar geleden brak een voor/hoektand af een aantal maanden na een WKB behandeling. De tand is toen vastgeplakt en het heeft ong. 9 maanden vastgezeten. Ik vind het een redelijk functionerende oplossing. Want het alternatief zou zijn een uitbreiding prothese of erger. Nu heeft de tandarts de tand vastgeplakt net de mededeling dat het een noodoplossing is. De nota van 90 euro vind ik absurd voor het vastplakken voor nood. Na twee dagen merkte ik, hoe voorzichtig ik ook doe ( leef op verse smootheis en groenten smoothies etc) de tand los zit, zo los dat ik bijna niet kan poetsen.

Ik heb het voorgelegd aan de tandarts. Zijn reactie was "ik heb geboord etc'. En: ik heb er veel tijd aanbesteed.......Maar dat is niet zo. Er is geetst, niet eens droog/schoongespoten noch ontsmet, en de tand is terug gezet. Er is niet geboord enz, waarom dat 3 drie vlaks vullingen op de nota?

Ik heb een twee delige prothese nadat er eerst op een foute manier een brug is geplaatst. Dat wil zeggen, de randaansluiting was niet goed, ik kon er twee lucifersstokjes tussen steken. Verschillende malen aangegeven bij de betreffende net afgestudeerde tandarts maar hij zag het probleem niet. Met als gevolg na 1 jaar een kaakontsteking. Wortels moeten inleveren, daarna een gedeeltelijke prothese. Vervelend maar ik kan er mee leven omdat het niet echt opvalt als ik het uitdoe tijdens het eten.

Uitbreiding zou betekenen dat ik met een groot zichtbaar gat zit als ik eet maar eten met een prothese in wil en kan ik niet. Daarom kies ik zelf voor het goed vastmaken zo eens in de 10 maanden en er mee doorleven.