Vandaag een horrorverhaal meegemaakt (verstandskies)

Author:
willemb
Posted:
vr, 03/01/2019 - 20:23
Vanochtend vertrok ik naar de tandarts om mijn linker en 2e set verstandskiezen te laten trekken. Ze zaten precies zo als de eerste set dus ik verwachtte geen problemen. De onderste ging er prima uit. De bovenste lukte maar niet. Op een gegeven moment maakten ze tussendoor een foto, waarop te zien was dat de kies een beetje naar boven was geschoten. Hierna probeerden ze het nog een keer, waarna de kies helemaal de neusholte inschoot. De verstandskies lag horizontaal bovenop de M2 en M1. Ik had al een fobie voor deze behandeling, dus ik raakte compleet in paniek. Ik kon direct naar het ziekenhuis waar ik een aantal uur later geopereerd werd. Deze operatie duurde bijna 2 uur waarna ze het gat in mn neusholte hebben afgesloten. Ik heb de hele dag gehuild, en ik denk dat het de ergste dag van mn leven was. M'n wang is extreem gezwollen (nog veel erger dan de vorige keer) en Ik heb preventief antibiotica meegekregen. Ik ben nu als de dood dat het gaat infecteren. Dat ik het niet overleef, of dat ik nog allerlei dramatische operaties moet ondergaan. Maargoed, daar is verder niks aan te doen.

Bijgevoegd foto van de (naar chirurg eigen zeggen gigantische) verstandskies, mijn wang (die volgens mij nog steeds aan het zwellen is), en de oorspronkelijk röntgenfoto.
Attach
W.illem

Waarom moesten je verstandskiezen er eigenlijk uit?

Mijn Mondhygeinist zegt dat ik ook mijn (bovenste) verstandskiezen moet laten trekken. Maar heb geen last en een lijkt met wortel vervlochten te zijn met kies ervoor.

Na jouw verhaal, moet ik hier nog wel een keertje over nadenken...

Sterkte daar, dank voor het delen
za, 03/02/2019 - 19:07 Permalink
willemb

Als antwoord op door W.illem

@W.illem
Ik heb achteraf nog op reddit m’n verhaal gedeeld. Een aantal tandartsen daar zeiden dat ze in mijn geval nog een aantal jaar hadden gewacht in de hoop dat m’n bovenste verstandskiezen nog wat verder naar beneden zouden komen. Dus ligt er een beetje aan hoe diep die van jouw nog zit.

Mijn tandarts is één van de betere en doet ook ingewikkelde verstandskiesoperaties, maar achteraf had ik het natuurlijk toch gelijk liever in het ziekenhuis laten doen, zij kunnen ook het best beoordelen of en hoe het eruit moet. Bovenste verstandskiezen gaan over het algemeen makkelijk.
za, 03/02/2019 - 19:28 Permalink