Vage klachten

Author:
telanggewacht
Posted:
ma, 07/21/2003 - 12:24
Afgelopen woensdag heeft de tandarts bij mij drie kiezen getrokken en één verstandskies. De behandeling verliep lekker vlot, dus dat was prima. Ik kreeg ook nog een paracetamol mee voor onderweg. Het was die dag namelijk ook behoorlijk warm en hij zei dat het wat zou kunnen ontsteken met de warmte dus dit zou e.e.a. voor de reis terug onderdrukken.

Na een uur ongeveer werkte de verdoving uit en kreeg echt schele koppijn. Paracetamol gehaald, twee ingenomen en op de bank voor pampes liggen was mijn devies. Gaasje op de wond, vla eten, the workz:)

Het is nu echter 5 dagen geleden en sinds drie dagen heb ik oorontsteking, heel mijn onderkaak doet zeer en het gekke is, ook mijn bovenbenen verrekken van de pijn. Raar maar waar. Zou het kunnen dat dit verband houdt met elkaar? De spierpijn in mijn benen is zo erg dat ik zowat door mijn hoeven zak, ik moet echt redelijk bedachtzaam mijn stappen zetten. Heeft iemand anders dit ook weleens gehad?

De wonden zijn overigens dicht van de getrokken kiezen. Dat waren ze woensdagavond al.
dj

Hoi,

Is dat zeker van die oorontsteking, dwz is er een onsteking te zien of doet het oor alleen pijn?

Pijn in spieren kan heel goed door eenzijdige voeding komen, bijvoorbeeld een tekort aan natrium/kalium. Als je even wat minder goed eet door gebitsklachten kan dat goed ontstaan, dit is nauwelijks bekend.
Van een tekort aan NA/K wordt je echt heel ziek.
Dit is het veiligst aan te vullen met bouillon, gewoon een blokje voor een halve liter van een redelijke kwaliteit (anders zit er vooral natrium in)in een mok, mischien nog wat extra keukenzout (of zelfs zogenaamd lo salt: na/k zout dat ook gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is).

Ik zou ook zeker een multivitamienje proberen (bruisdingen zijn relatief erg duur, zeker dat gele merkspul, die doseringen zijn ook soms erg hoog, beter is 50 of 100 pilletjes met 50 procent ADH van alles).

Nog beter is zelf soep te maken, evt met behulp van een staafmixer (bv een blikje bruine bonen (uitspoelen), pakje passato di pomodori, liter bouillon, wat peterselie, wat aangefruite ui, paprika of andere groenten, mischien een stukje harde worst, ietsje extra zout bij warm weer, scheutje olijfolie, tacokruiden. Met een voorzichtige dosering multivitamine erbij zit je dan ideaal.
Als er belangstelling voor is wil ik best een paar van dit soort receptjes uitwerken, goed eten is wel belangrijk bij dit soort klachten. Doeg,

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2003-07-21 17:21 ]
ma, 07/21/2003 - 17:19 Permalink
whistler

He DJ, dat recept klinkt erg lekker. Ik kan vanwege lockjaw mijn mond al een week niet opendoen en zou graag die soep van jou eens uitproberen. Heb je het volledige recept voor mij?

Bedankt - Steef
di, 07/29/2003 - 16:13 Permalink