Ups en downs van nu tot kunstgebit...

Author:
Attie4
Posted:
wo, 03/31/2010 - 10:00
Goedemorgen allemaal,

Een paar weken geleden heb ik ook te horen gekregen dat ik een kunstgebit moet.
Het gaat 22 april gebeuren. Zal alles getrokken hebben wat ik nog aan eigen tanden en kiezen heb en meteen het gebit erin.. :o

Boven heb ik allemaal kronen en een brug, 2 kiezen helemaal achterin en ééntje onder mijn kroon en onder alleen nog mijn eigen voortanden.
De kronen zitten erg los en volgens de implantoloog is er geen andere oplossing dan alles trekken en een gebit.
Mijn onderkaak is er slecht aan toe en een gewoon gebit is niet mogelijk.
Sterker nog volgens hem zal het één doffe ellende worden. :smt010
Daarom zal hij na drie maanden een verzoek indienen bij de verzekering voor implantaten.
Ik was echt kompleet van slag toen ik het nieuws hoorde.
Inmiddels heb ik al drie bezoekjes aan de tandtechnieker gehad.
Voor happen, nog een keer met speciaal gemaakte lepels(??) en gister voor de beetbepaling en kleur uitzoeken.
Op zijn advies heb ik voor de kleur A2 gekozen.
Het is vrijwel de kleur die ik nu heb, waarschijnlijk ietsje frisser. al was het in mijn ogen gewoon hetzelfde.
Ik denk dat mijn kronen ietsje zijn verkleurd door het roken.
Toen ik dat zei schrok ie op. Ik mocht niet roken met implantaten. Maar ik kon hem ( met trots) vertellen dat ik in november gestopt ben.)
Omdat ik echt hele mooie kronen heb zal hij die precies na maken en ik hoop dat het dus ook niet op zal vallen dat ik een gebit draag.
Dat is eerlijk gezegd mijn allergrootste angst.
Dat het opvalt.
Ik ken mensen waarij je echt meteen ziet dat het nep is. Vreselijk.!
Verder is het onbekende mijn stress. Ik kan mij er werkelijk geen voorstelling van maken hoe het zal zijn.

Volgende week (6 april) heeft ie de prothese in was klaar en zal ik die passen.
Hij maakt er een paar tanden in, waarvan de mijne nu ontbreken en ik hoop dat ie ze in de gekozen kleur zal maken.
Dan is het beter te beoordelen of A2 de juiste keus is. Want een kleur kiezen van 1 tandje best moeilijk.
Vanaf het moment dat ik gehoord had dat ik alles moest laten trekken heb ik mij suf gezocht naar ervaringen en informatie.
Aangezien ik heel blij was met ervaringen van anderen zal ik ook bijhouden hoe ik alles ervaar enz.
Het zal een lang verhaal worden, want ik zal ook nog implantaten en een overkapingsprothese krijgen.

Groetjes Lynn
Attie4

Hier even een updaatje van mij,

Vanmiddag heb ik de prothese in was gepast en het was echt schrikken. Wat een gevoel zeg. En praten was heel erg raar. Alsof ik met volgepropte mond sprak. :( Ook moest ik zowat kokhalzen van de bovenprothese. Ik ben mij lam geschrokken.. Ik vroeg of het wel beter zou worden dan dit. (ze had er een paar tanden en kiezen op gezet die al eerder getrokken zijn. Dus hij was niet helemaal zoals het gaat worden) maar volgens haar zou het niet veel beter dan vandaag worden..
:o :smt010

De kleur van de tanden was wel mooi.. Eigenlijk mijn eigen kleur maar beetje 'doorschijnend' .zoals ze het omschreef en daardoor frisser van kleur. Mijn ondertanden zijn nogal afgesleten en daardoor niet mooi wit meer te krijgen de laatste jaren. Maar nu krijg ik ze dus weer netjes ''schoon''. Dat is dan ook het enigste voordeel in mijn ogen op dit moment.

Jeetje ik ben echt geschrokken van het passen. Ik weet dat het moet wennen enzo en dat meer mensen het zo ervaren. Dat het ook beter zal worden ( hoop ik dan maar) Maar ik zit er nu echt even heel erg mee. :smt010

21 april kan ik mijn tandjes ophalen en de dag erna gaat alles eruit....nou lekker dan..

Ik hoop snel weer wat positiever te zijn,

:smt006 Groetjes , Lynn
di, 04/06/2010 - 21:49 Permalink
Attie4

Dankje Alprifresh,

Ik heb vanmorgen de assistente van de implantoloog gebeld of ze een recept voor kalmeringspilletje en ibu 600 wil opsturen. Ik begin steeds meer te stuiteren dus enige vorm van kalmering is meer dan welkom. Gezien de pijnlijke toestanden na mijn kiezen trekken vorig jaar wil ik dit keer ook goed voorbereid zijn met pijnstillers :D
Ze zal het hem vragen en ik hoor er nog van.....
do, 04/08/2010 - 13:37 Permalink
Attie4

Zo nog efkes en dan is het zover.

Morgenmiddag kan ik de prothese ophalen en donderdag om 9.00 uur kan het feest beginnen.
Inmiddels heb ik een recept van ibu 600 in mijn tas zitten. Zal morgenmiddag naar de apotheek.
En een kalmeringspilletje ligt voor mij bij de balie te wachten. Als ik donderdag binnen kom krijg ik 'm.
Ook ben ik in bezit van een blender :lol: dus eten moet hopelijk ook te doen zijn.

Ik ga het beste er maar van hopen.
(zei ze dapper)


Groetjes Lynn :smt006
di, 04/20/2010 - 13:31 Permalink
Attie4

Allereerst bedankt voor de steun meiden...


Dan nu update .....

Gister is het dus gebeurd. Gek genoeg stond ik op met een idee van..''het is goed en het komt ook vast wel oke allemaal. Totaal geen stress. Gezellig met man en kinderen ontbijtje gegeten. en nadat ze naar school waren gebracht zijn mijn man en ik ernaar toe gereden.
Ik was verbaasd over mijn eigen rust.

Daar gekomen het beloofde valiumpje gekregen en ik mocht meteen meelopen naar de ok ruimte. Even een rustig babbeltje en toen de verdoving prikken. Het trekken viel nogal tegen omdat mijn wortels erg vast zaten en mijn kronen vrijwel allemaal afbraken. Maar na een drie kwartier waren ze klaar en kon mijn nieuwe set tanden erin. Gek idee om weer een volle mond te hebben. Na jaren zonder kiezen en een jaar zonder rechter bovenkant.
Eigenlijk moest ik vandaag de prothese's uitdoen maar ik zei heb dat ik dat echt niet aan durfde en ik mocht het dus laten zitten tot maandagochtend. pff gelukkig..

In de auto begon ik al flink na te bloeden en thuis werd het alleen maar erger. Met een bakje onder mijn mond heb ik een paar uur gezeten,...eindelijk is het smiddag minder geworden en de pijn viel nog meer..ik heb trouw mijn pijnstillers iedere 3 uur genomen en ik ben rond 23 uur naar bed gegaan.
Twee keer eruit geweest omdat ik wakker werd van de pijn en tot 9 uur geslapen vanmorgen. Maar jeeeeee wat deed het zeer toen ik wakker werd. Een bonkende pijn in mijn hoofd en kaken. Daarom ben ik weer in bed gedoken tot vanmiddag. De protheses drukken erg alsof ze tever doorlopen naar beneden. Dat is erg pijnlijk. Ook bij mijn bovenlip in het midden snijdt het . Maar goed dat zal wel aangepast worden. Voor nu ben ik ondanks alles heel blij dat ik het toch gedaan heb. Ik denk en hoop erg dat wannneer de wonden dicht zijn en het wat bijgeslepen is best te doen is. En bovenal heb ik mijn oorspronkelijke lach terug. Het oogt heel natuurlijk en als je het niet weet dan zie je zeker niet dat ik een prothese draag.
Dus ik blijf optimistisch ....( tussen de pijn aanvallen door dan haha)

Fijna avond allemaal
vr, 04/23/2010 - 22:17 Permalink
tecla

hai Lynn....ha goed dat je het toch positief ervaren hebt en dat je tevreden bent met je prothese.
Je hoeft het ook niet aan Jan en alleman te vertellen dat je 'n prothese hebt....doe ik ook niet en bij mij zie je het ook niet.


En het is gewoon ff wennen en natuurlijk moet je ff door de pijn heen...achteraf zal je dan ook tegen jezelf zeggen....heb ik me hier nu zo druk over gemaakt!!!


Bij mij beginnen ze dan eindelijk as maandag met mn nw prothese op implanten..boven en onder.
Ik heb 6 afspraken staan op de maandagmorgen.
ik wens j 'n leuk weekend en hoop dat alles goed blijft gaan.

groeten van Tecla
za, 04/24/2010 - 08:19 Permalink
Attie4

Dag 4,

Bedankt voor jullie reactie's..ik was heel positief ja. Helaas is het nu een stuk minder. Onder gaat het goed maar mijn bovenprohese zit muurvast en mijn kaak doe pijn.Krijg ook een viese smaak in mijn mond.. Ik heb geprobeerd het los te krijgen om ook even goed te spoelen, maar zodra ik er aan trek of duw is de pijn enorm.

Heeft iemand een tip hoe ik het los kan krijgen. Zonder al teveel geweld? Ik ben nu zo bang dat ik morgen naar de implatoloog moet en hij er aan gaat rukken. Of heeft hij daar een goede truc voor?????
Ik had wel eens gelezen over een slok water in je mond edd( helpt niet trouwens) maar ik kan dat topic niet meer terug vinden.
Ik hoop echt dat iemand een tip heeft. Ik ben echt bang

Groetjes Lynn
zo, 04/25/2010 - 10:03 Permalink
Attie4

.....net terug van de implantoloog. Hij heeft de hechtingen onder eruit gehaald.. Maar de bovenprothese zit vast en doet erg veel pijn als ik eraan trek. Heeft niemand een tip hoe ik 'm er uit kan krijgen????? PLEASE!!!!!!!

Donderdag moet ik terug komen en als ik 'm er niet uit heb gekregen dan haalt hij 'm eruit,. Het vacuum moet verbroken worden maar ik heb geen idee hoe ik dat voor elkaar krijg...
ma, 04/26/2010 - 11:53 Permalink
Dipkip

Iets wat bij mij werkte..........

Wat water in je mond nemen en dan dezelfde beweging maken alsof je een straaltje water uit je mond naar buiten wilt persen. Alleen hou je nu wel je mond dicht, in plaats van je lippen te tuiten.

Je begint met een klein beetje druk te zetten en steeds wat meer. Je moet wel ff geduld hebben, want het water moet tussen je prothese en je gehemelte komen.

Of zonder water kan ook, maar dan als een "holle bolle gijs" blazen, maar mond dicht houden

Wel geduld hebben en wees er op voorbereid dat je tandvlees erg vreemd en gevoelig aanvoelt.

Sterkte.........zoals ze allemaal hier roepen........ het komt goed. Geduls is het toverwoord.
ma, 04/26/2010 - 13:55 Permalink
Dipkip

Hoi Lynn,

Hoe lang kan ik niet zeggen, maar je moet proberen om het water tussen je prothese en gehemelte te persen. Het vereist misschien wat oefening.
Misschien kan je het met water& persen en dan daarna even met je vinger proberen los te maken.

Wat mijn tandarts altijd doet is, is om de prothese zo ver mogelijk achter in de mond los te "trekken". Ik denk omdat dan het snelste het vacuum-effect word opgeheven.

Mocht dit allemaal niet lukken, dan zou ik het overlaten aan de tandarts. En persoonlijk zou ik dan niet wachten tot donderdag, maar gewoon morgen gaan. Het lijkt mij hoe eerder je er een beter gevoel bij hebt, dat het je genezingsproces ook bevorderd.

Sterkte en succes,

Dipkip
ma, 04/26/2010 - 20:45 Permalink
Attie4

Hoi DK
Dankje voor het meedenken. Waardeer ik echt...
Ik zal het nog eens proberen.
Langs de tandarts kan ik niet eerder omdat hij geen tijd heeft. Maar ik durf eerlijk gezegt ook niet . Is het normaal dat het zo enorm pijnlijk is? Als ik eraan trek dan ga ik echt door de grond. Ik hoopte eigenlijk dat mijn kaak zoveel zou slinken en dat het daar door ook makkelijker zou zijn.
ma, 04/26/2010 - 21:44 Permalink
Dipkip

hoi Lynn,

geen probleem wat het meedenken betreft. Ook ik heb hier de info en steun moeten vinden voor een behoorlijk ingrijpend proces.

Het kan inderdaad erg lastig zijn om je prothese uit te krijgen. Je kaak is gezwollen van de ingreep. Tevens dient de prothese als wondverband en om te zwelling tegen te gaan.

Dat het nu allemaal zo gevoelig is, is ook logisch. Je hebt wonden in je mond en die moeten genezen. Minimaal 10 dagen is een richtlijn, echter blijft je mond langere tijd gevoelig.

Je tandarts heeft echt wel eerder tijd......... hoe doet hij dat dan met patienten die acuut pijn hebben? Elke tandarts houd plekjes vrij voor spoedgevallen en anders word je er tussen gepland.

Blijf moed houden, ook bij jou komt het goed :wink:
ma, 04/26/2010 - 22:33 Permalink
Attie4

update-tje van mij...

Vanmiddag ben ik langs de tandtechnieker gegaan omdat ik overal lees dat drukplekken wél meteen verholpen moeten worden. Gisteren zei mijn tandarts doodleuk dat hij het absoluut nog niet nodig vond. Volgende week ofzo anders bleef hij aan de gang (???)
Maar goed ik heb de tandtechnieker gebeld en wij ( man en ik ) konden om 16.00 uur langs komen. Inmiddels was ik op van de zenuwen want wat ik ook deed, ik kreeg het ding niet los en het bezorgde mij alleen enorm veel pijn als ik er aan zat.De pijn scheuten schoten door mijn hele hoofd.
Die man zei mij dat ik meteen langs had moeten komen met mijn drukplekken en vond het antwoord van de tandarts op zijn minst gezegt heel wonderlijk. Mijn kaak was al danig open en pijnlijk op 5/6 plaatsen.
Heeft ie het ondergebit bij geslepen en daarna zou hij de bovenprothese er uit halen.
Dit heeft ie met zoveel geweld moeten doen. Keihard aan mijn kaken drukken om er lucht onder te krijgen.. Man wat een pijn en daarna met brute kracht naar beneden drukken. Ik dacht dat ik flauw ging vallen :smt010 Eindelijk schoot ie los. Dat had ik dus zelf nooit voor elkaar gekregen...( tuurlijk heb ik weer) Hij heeft meteen de prothese bij geslepen. Achter liep ie te ver door en daardoor sloot ie zo vast. Al met al was ik die man zooooooooooooooo enorm dankbaar...Pas na een kwartier ofzo toen de pijn aan het afzwakken was hoor :lol: ...
Nu is de pijn dragelijk, ik heb paracetemol met codeine, ik hoef niet meer te rukken aan dat rotding en ik hoop dat ik eindelijk eens een nacht door kan slapen , want ik loop al die tijd halve nachten om van ellende..
Gelukkig hoef ik niet meer op te zien tegen donderdag,


Ik ben dus wederom een gelukkig mens hahaha :D

Fijne avond en goede nacht iedereen :smt006
di, 04/27/2010 - 23:12 Permalink
Nicole44

Ik lees dit topic met dubbel gevoel door. Ik ben afgelopen donderdag geholpen. En gisteren zat ik al bij de techniker omdat onderin een behoorlijk snijwond ontstond. Echter de techniker wilde het gebit er niet uithalen. Moest ik dus echt zelf doen. Nu was dat voor de onderste geen probleem en dat lukte. Reden waarom zij dat niet wilde doen was omdat ze geen tandarts is. Ze heeft dus ook niet gekeken naar drukplekken. Nu moet ik dus afwachten tot maandagochtend. Ik hoop dat het bovengebit dan ook eindelijk los is. Maar deze zit zo vast dat het me ook niet gaat lukken ben ik bang.

Hoe voelde dat toen ze boven losmaakte in je mond? Deed het echt pijn of is het alleen angstig?
za, 05/01/2010 - 15:54 Permalink
Attie4

Hoi Kimberley,
Ik weet niet of het gebruikelijk is dat een tandarts het doet ipv een technieker. Ik was iig heel blij dat de technieker het deed. Hij heeft tenslotte ook de prothese gemaakt en ik had vertrouwen in hem. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
Vreemd genoeg wilde de tandarts niets doen aan de drukplekken van mij. Maar het is ook logisch dat een technieker de drukplekken verhelpt dacht ik?? Hij slijpt het iig van mij bij.

En ja, zoals ik schreef was het in mijn geval heel erg pijnlijk. Volgens die man zat het ook enorm vast. De prothese liep te ver door achter waar door ie helemaal klem zat. Met water in mijn mond rollen enz. schoot ik ook niets op. Dit wil in veel gevallen wel helpen. Maar bij mij kon er pas na keihard drukken tegen mijn kaken lucht tussen komen. Nadat hij 'm had aangepast /bijgeslepen kon ie er pas makkelijk in en uit.
Ik hoop voor jou dat je 'm los krijgt..

Sterkte!!
za, 05/01/2010 - 21:27 Permalink
Attie4

Het is ook best eng om zelf er aan te trekken vind ik. Ik zou ook wachten tot morgen. Tis even zwaar balen maar dan ben je er door heen. Zorg dat je van te voren pijnstillers inneemt. Dat helpt echt.
En een tip. Probeer zo ontspannen mogelijk te zitten. Klinkt makkelijker dan het is , ik weet het maar als je je gezicht slap houdt is het beter te doen.
Heel veel stertke morgen, ik zal aan je denken.

Gr Lynn
zo, 05/02/2010 - 13:15 Permalink
Attie4

....kom ik weer eens langs :D

Nu is het een week geleden dat ik mijn onderprothese in de wilgen heb gehangen, maar mijn onderkaak is niet genezen. Sterker nog. Ik heb gistermiddag eens heel grondig gekeken in mijn mond. ( Durfde het eerder niet echt aan :oops: ) en ik heb ontdekt dat ik veel 'scherpe' puntjes in mijn kaak heb. Zowel bovenop, dus waar mijn tanden/kiezen zaten, maar ook langs de zijkant. Ik weet niet hoe ik het duidelijker moet uitleggen. Die puntjes zijn bijna allemaal open( van de prothese denk ik) en heel erg pijnlijk. Ook in mijn bovenkaak zijn er zeker drie grote.
Het lijkt wel , vooral aan de onderkaak, of het komt door het trekken. Alsof het restjes bot zijn ofzo.
Geen idee of het zo is natuurlijk maar dat is mijn idee.
Heeft iemand dit ook meegemaakt?? En gaat het over als de kaak slinkt of moet ik eerder naar de tandarts???
Of heeft iemand een tip hoe ik het dragelijker kan maken? Ik dacht zelf aan een laag kleefpasta zodat het als kussentje werkt. Maar ik dacht ik vraag eerst hier voodat ik dat probeer..

Ik hoop echt dat iemand iets weet..

Fijne middag/avond,
Lynn :smt006
di, 05/04/2010 - 16:42 Permalink
TechniekerJeetje

....niemand??? ....tip en/of ervaring ermee? plies plies :roll:


Liever nu geen kleefpasta gebruiken hoor! Het idee van een kussentje is misschien wel fijn, maar als je de prothese er dan na een tijd weer uithaalt, heb je de kans dat je de wonden die je in je mond hebt weer open trekt!
wo, 05/05/2010 - 18:44 Permalink
Attie4

Bedankt voor je reactie..ik had zelf ook al angst dat het misschien niet een heel goed idee was. Daarom heb ik het nog niet gebruikt.
Dan nog maar even geen ondergebit in voorlopig. Een prothese op die uitstekende stukjes (bot??) is zeer pijnlijk nl.
Boven zijn meerdere pijnlijke plekken, die volgens mij veroorzaakt worden doordat de prothese te ruim is en dus heen en weer wiebelt... Hopelijk wordt dat verholpen als het vast geplakt kan worden. Dus het is nog even afzien..

Fijne avond
wo, 05/05/2010 - 20:47 Permalink
TechniekerJeetje

Bedankt voor je reactie..ik had zelf ook al angst dat het misschien niet een heel goed idee was. Daarom heb ik het nog niet gebruikt.
Dan nog maar even geen ondergebit in voorlopig. Een prothese op die uitstekende stukjes (bot??) is zeer pijnlijk nl.
Boven zijn meerdere pijnlijke plekken, die volgens mij veroorzaakt worden doordat de prothese te ruim is en dus heen en weer wiebelt... Hopelijk wordt dat verholpen als het vast geplakt kan worden. Dus het is nog even afzien..

Fijne avond


Voor wat betreft je ondergebit;

Het kan best zijn dat je last hebt van wat botsplintertjes of iets dergelijks die er toch nog uitkomen... Daar zou ik als ik jou was toch even door de tandarts naar laten kijken.

Boven;

Je hebt zelf eigelijk al aangegeven waar het van komt; door het bewegen van de prothese. Prik maar eens een uur lang met je vinger op en neer op je arm.... Wedden dat je arm na een tijdje al zeer begint te doen?
Als je wonden al enigszins geheeld zijn, dan kun je aan de tandarts vragen om een rebasing. Dat is het opvullen aan de binnenkant, waardoor hij weer goed past. Een bovenprothese zou zelfs zonde kleefpasta eigelijk goed vast moeten zitten....
wo, 05/05/2010 - 21:27 Permalink
Illuminus

De tandarts even naar laten kijken, t kan zijn dat er scherpe alveolerandjes onder het tandvlees liggen die gaan snijden als de prothese er op drukt.

Je kunt de plekjes verdoven en met een knabbeltangetje als het ware afknippen en dan een softliner in de prothese.

UIt zichzelf gaan die scherpe plekjes uiteindelijk ook wel weg maar dat kan nog wel even duren....


succes
wo, 05/05/2010 - 21:51 Permalink
Nicole44

Ik was dus maandag bij de tandarts geweest. Zij heeft de bovenprothese eruit gehaald. Nou ik zat tegen het plafond hoor. Tjee wat deed dat pijn. En met terugplaatsen ook. Oei je bent wel gevoelig he zegt ze. :smt013

Voorlopig hoefde ik niet terug te komen zei ze. Ik moet er gewoon aan wennen. Nou vandaag bel ik haar weer en moet ze de prothese maar weer wat aanpassen hoor. Alles drukt, aan de onderkant van de benedenprothese zitten waar de tong komt allemaal bultjes. En pijn dat het doet. Dit is alweer een paar dagen maar de reactie van de tandarts heb ik eigenlijk niet meer durven bellen. Maar nu zal ik echt moeten. Hoevaak moesten jullie op controle komen? Het is voor mij nu precies een week geleden dat de tanden eruit gegaan zijn.

Is het normaal dat de tandarts zo reageert? Ben ik echt zo gevoelig en een zeur? Volgens mijn vrienden en familie zeer zeker niet.

Ik weet het ook allemaal niet hoor. Ik ben geen ervarende.

Lynn10 wat vervelend voor je zeg. Ik kan je geen tips geven. Helaas. Heel veel sterkte is het enige wat ik op dit moment kan zeggen.
do, 05/06/2010 - 07:45 Permalink
Nicole44

:smt011 vanmorgen de tandarts gebeld. Blijkt dat ze pas maandag weer aanwezig zijn. Het is toch niet te geloven. Ze zeggen het nog niet eens. :-?
Nu heb ik de tandarts van mijn schoonvader gebeld en uitgelegd wat er aan de hand is. Ik weet dat hij altijd ontzettend druk is. Maar ik mag om 11,15 komen en dan gaat hij kijken wat hij eraan kan doen. Dus nu maar hopen dat hij me van de pijn kan afhelpen.

Het lijkt me toch normaal dat als je tandarts verlof heeft dat hij dat aan zijn patienten doorgeeft en verteld wie je zou kunnen bellen indien nodig? Heb nu alleen vanaf vrijdag al echt mijn buik vol van haar. Dus als deze tandarts me goed kan helpen en hij neemt nog patienten aan dat mag hij me verder helpen hoor.

Weet iemand van jullie hoelang het duurt voordat de hechtingen verdwenen zijn?
do, 05/06/2010 - 09:39 Permalink
Attie4

Allereerst Kimerley,
Nee je bent zeker niet 'gevoelig'. Ikzelf heb echt heel veel ervaring met pijn. Ik heb een ernistig auto ongeluk gehad een aantal jaar geleden en moet nog steeds minstens 2 keer per jaar operaties ondergaan. Geloof mij ik ken pijn.
Het uitwrikken van de prothese was écht heel erg. Ook bij mij werd door de tandarts gezegt ...tja een beetje vervelend is het wel. Kom op zeg. De technieker heeft er aan gerukt en geduwd . Ik voelde de pijnscheuten tot achter in mijn hoofd. Hij zei ook dat het extreem was. Het zweet stond mij op mijn voorhoofd hoor. Dus laat je niks aan praten meid. Petje af dat je doorstaan hebt hoor.
Mijn tandarts heeft geeft wel door als hij op vakantie gaat oid waar ik in geval van nood terecht kan. Miz is hij erg netjes. Al viel zijn reactie na het trekken erg tegen. Maar goed iedereen heeft wel eens een slechte dag. Al reageer ik het niet op anderen af hahaha.

Ik ben al een aantal veranderd van tandarts. In verband met verhuizing maar ook omdat wij wel eens niet correct behandelt zijn. Aangezien we twee kleine kinderen hebben moeten ze in mijn ogen ook met kinderen goed omgaan. Maar dat terzijde. Ik denk dat je zeker wel kunt veranderen als zij je niet een goed gevoel geeft.

De hechtingen zijn er bij mij na 4 en 8 dagen uitgehaald. Ze losten dus niet vanzelf op denk ik.
Heeft ze daar ook niks van gezegt dan??

Meid ik kan je alleen heeeeeeel veeeeel sterkte wensen en ook met ons zal het gewoon goed komen hoor. Met mij gaat het iig iedere dag ietsjepietsje beter. Mijn ondergebit kan ik nog niet in, omdat er harde stukjes zijn die gemeen pijn doen. maar ik heb er vertrouwen in dat het wel goed komt.

Liefs Lynn.

* geeft even een dikke troost knuffel*
do, 05/06/2010 - 11:46 Permalink
Nicole44

Dank je voor de troostende knuffel, kan ik vandaag echt gebruiken.

Nou wat een ellende allemaal. Ik mocht om 11.15 bij een vreemde tandarts komen die ik maar heb gebeld omdat ik mijn eigen tandarts niet kon bereiken. Ik kon er echt niet mee door. Om 13.10 liep ik pas weer naar buiten. Een deel hechtingen hebben ze eruit gehaald, en ik heb onstekingen en flinke drukplekken. Ze hebben beide prothese behoorlijk bijgeslepen. Ze zitten nu wel heel erg los maar dat is beter dan continue pijn wegens de drukplekken. Het doet nog steeds pijn maar ik hoop er morgen minder last van te hebben. Ik praat nu een stuk moeilijker naar mijn mening en slis meer.

Vannacht moet ik mijn onderprothese uitlaten. Ook moet elke dag mijn boven prothese eruit. Volgens deze tandarts had dit gelijk moeten gebeuren. Hij weet niet waar mijn tandarts mee bezig is geweest. Maar zeer zeker niet goed. Op contole moet je nu eigenlijk elke week zegt deze. En elke dag protheses eruit en goed ontsmetten. Nu hoop ik dat ik de bovenprothese er morgen zonder al te veel pijn eruit en erin kan krijgen. De tandarts kroop zelf al inelkaar toen het bij mij zo´n pijn deed. Maar hij vond dat dus echt niet vreemd. Nu moet ik even afwachten maar mocht er iets zijn mag ik bellen en komen. Maandag moet ik dan weer mijn eigen tandarts bellen.

Mijn eigen tandarts krijgt nu elke rekening die ik zelf moet betalen bij een andere arts omdat zij niet bereikbaar zijn en die moeten ze me terugbetalen. Of ze willen of niet. Zij zijn degene die fout bezig zijn. Grrrrr. Echt ik ben zo kwaad en jank ineenkeer zomaar. Heb honger en wordt daar nu echt pfffffffffffffffff van. Hahaha krijg ik slechte zin van bedoel ik ermee. Had vanavond eigenlijk macaroni willen maken maar dat is weer niet gelukt. Valt me ook alweer tegen. Dan maak ik het morgen maar en blijf vandaag maar weer met honger zitten.
do, 05/06/2010 - 18:50 Permalink
Attie4

Niet te geloven wat een toestand meis. Ik hoop dat je je prothese morgen zonder al te veel ellende in en uit krijgt. Heb je ook een spoeling?? Om je mond goed schoon te houden?
Probeer wel voldoende te drinken. En als je een blender hebt, kun je een fruitmix oid maken. Je wilt niet dat je weerstand minder wordt.

Heel veel sterkte en een rustige nacht (hopelijk)
Lynn
do, 05/06/2010 - 21:15 Permalink
Nicole44

Ik heb een blender ja. Ik mix veel fruit en maak er vaak een milkshake van. Ook drink ik veel ontbijtdrink om een beetje een gevuld gevoel te krijgen. Maar die buik blijft vaak toch knorren helaas.

En Anitaatje, hahaha heb je raad opgevolgd en heb een lekker bakje choco ijs gegeten. :smt003
do, 05/06/2010 - 21:33 Permalink
coraislief

Pff...wat een verhalen. Ik ben volgende week aan de beurt, alles eruit onder narcose en gelijk gebit er in. Zie er vreselijk tegenop! Ik heb al allerlei lekkere dingen in huis gehaald aan yoghurt, smoothies en ijs, ook een soepje voor de hartige trek!

Nu is het afwachten, ik ben helemaal zenuwachtig, en nachtmerries van wat er gaat gebeuren! Ik hou jullie op de hoogte en zoek ondertussen meer ervaringen.

En vind niemand een zeur, alleen maar goed dat je het doet ....en pijn doet het maar dat zal over gaan! Kop op hoor! :wink:
vr, 05/07/2010 - 00:18 Permalink
Nicole44

Nou vannacht geslapen zonder onderprothese. wel vreemd hoor. En kwijlen bleh. Vanmorgen was ik al heel vroeg wakker. Had mijn wekker gezet zodat ik zeker vroeger wakker was dan mijn dochtertje. Pff om 5 uur was ik al wakker met buikpijn. Om half 7 opgestaan en prothese in de mond gedaan. Het was even pijnlijk maar na 2 minuten zat ie weer goed. En minder pijn dan gisteren. Nu breng ik straks mijn dochtertje naar school en dan moet ik mijn bovenprothese eruit halen. Daar heb ik dus buikpijn voor. Ik heb er echt schrik voor. Die drukplekken doen zo verschrikkelijk pijn dat als de tandarts deze eruit haalt al zo pijnlijk is. daarom staat het me zo tegen om het zelf te doen. Brrrr.

Nu heb ik toch 3 vragen.

Hoe maken jullie de mond schoon als er geen prothese inzit? En waarmee?

En mijn speeksel is steeds ontzettend dik. Hoe krijg ik weer normaal speeksel? Ik wil nu eigenlijk mijn ontbijtdrink nemen maar dan is mijn speeksel nog dikker.

Help me, please.
vr, 05/07/2010 - 07:10 Permalink
tecla

hallo Kimberley,

Wat vervelend te lezen dat je zoveel pijn hebt.....het duurt ff, maar het gaat ECHT over...en hopenlijk zal je binnenkort geen problemen meer mee hebben.
Hoewel de onderprothese in de meeste gevallen wel los blijft zitten....deze zou je , maar dan pas al alles geheeld, is kunnen vastplakken met kukident pasta.

Ik heb nu sinds 3 jaar 'n prothese en krijg eind juni 'n nieuwe (mn 3e prothese) en wel op implantaten. ..deze implantaten zitten sinds 8 januari in mn mond. 4 boven en 2 aan de onderkant.
Ik borstel mijn lege mond( het tandvlees dus) met 'n zachte tandenborstel ..die laat ik altijd in 'n beker met water staan..zodat de borstel zacht blijft en ik gebruik :smt001 daarbij als tandpasta MERIDOL.
Deze tandpasta helpt geirriteerd tandvlees herstellen en is verzachtend voor je tandvlees....ik heb er veel baat bij...mijn tandvlees ziet er goed uit.

Ik wens je sterkte met de heling

groeten van Tecla
vr, 05/07/2010 - 09:19 Permalink
Attie4

Goedemorgen meiden ,(en meelezers :D )

Coraislief heel veel sterkte voor volgende week.

Kimberley het is ook erg balen om zelf je prothese er uit te halen. Ik zit nog midden in die fase dus ik weet precies wat je voelt. Helemaal omdat je je ervaring met de eerste keer zowat nog 'voelt'. Heeft de tandarts je prothese ook wat bij gewerkt? Dan zou het ietsje minder ellendig moeten zijn. Iid heb ik ook drie grote drukplekken aan mijn bovenkaak. Die maken het erg pijnlijk. ALsof ik dat ding over die zere plekken moet trekken. Wat ik ook doe volgens mij.. :D
Mijn ondergebit heb ik sinds vorige week dinsdag uit en ik wacht lekker tot die wat minder pijnlijk is. De kinderen logeerden een weekje bij oma en ik werk voorlopig nog niet dus ....
Als we ze morgen ophalen dan doe ik mijn prothese ook weer in. Ik zal het wel moeten vastplakken want dat kreng vliegt alle kanten op. Maar de wonden van het trekken zijn dicht dusss Moet te doen zijn denk? en anders plak ik alleen waar de kiezen al langer geleden getrokken zijn.
Ik maak mijn mond ook schoon met een zachte tandenborstel ( baby) en ik had nog niet gehoord van die tandpasta..( bedankt Tecla) die ga ik dus ook kopen.
Ik bedacht mij gisteravond nog...is er ook iets om je tandvlees te helpen herstellen? zalfje ofzo? Wat de drukplekken verzacht?

Over mijzelf...eten is nog steeds een ramp. Maar je wordt wel steeds creatiever . Nu eet ik bv en boterham met een zacht gekookt eitje. Dat laat ik even op het brood liggen en samen met de boter wordt het lekker zacht en kan ik het zo naar binen slobberen.
Wat een geluk dat ik alleen ben hahaha. Maar smaakt mij heerlijk dus ....

En het is wat Tecla zegt...het is nu nog afzien, maar het wordt echt beter..oooit.
Ik zou willen dat ik al zover als haar was, maar eerlijk is eerlijk. Ze heeft het hele traject ook moeten afleggen.

Ik hoop dat het te doen is geweest Kimberley.
Heel veel sterkte voor iedereen die het nodig heeft.

*geeft even een dikke groeps knuffel*

Liefs Lynn
vr, 05/07/2010 - 09:56 Permalink
Nicole44

Heb alles eruit gehad. De bovenprothese was dus inderdaad heel pijnlijk. Maar minder pijnlijk als gisteren. Pfffw gelukkig.

Heb het gebit goed schoongemaakt en en sterident gelegd. Daarna weer goed schoongemaakt en wat corsodylgel erop gedaan en net in mijn mondje gedaan. O en ik heb inderdaad je advies opgevolgd en een zachte borstel mijn tandvlees zo goed als het gaat schoongemaakt. Heb een schoon mondje nu dus. :lol:

Ook heb ik steradent fresh clean. Reinigende zuigtabletten voor onderweg. Iemand ervaring mee? Ik zag ze liggen en dacht ideaal als ik ergens op bezoek moet. Dan stinkt mijn mond niet zo heel erg als nu. Want ik schaam me behoorlijk voor het luchtje wat eruit komt.
vr, 05/07/2010 - 10:46 Permalink
Attie4

Goed zeg!! Die stap heb je maar weer gezet.
Gelukkig is de eerste keer het ergste en die heb je gehad gister.

Wat is dat voor gel ? En waar is het voor.? Ik heb dat niet nl.
Ik was altijd verslaafd aan kauwgum maar kauwen is nu niet te doen. Ik gebruik nu dus smint. Alhoewel ik alleen de eerste twee dagen een rotgeur/smaak had. Ik gebruik smint eigenlijk altijd als voorzorg. Mijn mondverzorging heb ik altijd heel serieus genomen. Evenals mijn gehele verzorging. Daarom kwam het ook als heel wrang dat na alle goede zorg alles er toch uit moest.
Maar tja tis nie anders he'?

ps heeft jouw dochter geen meivakantie?? Onze kinderen hebben 2 weken vrij....errug fijn dat ik niet naar school hoef nu.

Fijne dag allemaal
vr, 05/07/2010 - 11:51 Permalink
tecla

Hallo Kimberley......gelukkig goed afgelopen.

Ik gebruik dagelijks ecosym gel om mn prothese te poetsen en ik gebruik daar dan 'n speciale gebitsborstel voor en dan meridol tandpasta voor mn tandvlees.....

Ik heb wel gehoord dat tandartsen het afraden de prothese te poetsen met gewone tandpasta..ook sterident zijn ze geen voorstander van...
Die gel is niet goedkoop en van dat merk hebben ze ook 'n flesje met 'n middeltje waar je je prothese dan s'nachts in kan bewaren...in 'n speciaal gebittenbakje.

Misschien is er hier 'n tandarts of technieker die meeleest en ons kan vertellen of dat inderdaad waar is, dat het beter is je prothese te poetsen met ecosym gel ipv 'n gewone tandpasta...en waarom.....

Die smeltabletten voor 'n frisse adem ken ik niet......

Sterkte met alles

groeten van TECLA
vr, 05/07/2010 - 12:24 Permalink
Nicole44

Die gel is ook niet voor lange tijd. Het is ter voorkoming van infecties na een mondchirurgische ingreep. Het spoelwater heb ik er ook van. De tandarts die mij gisteren zo goed geholpen heeft had me de gel meegegeven. Dat is zachter voor de wonden onder de prothese en werkt langer als het spoelwater. Je mag het geloof ik niet langer dan 14 dagen gebruiken.

En ja waar leg je het gebit in om schoon te maken. De een zegt dit en de ander dat. Op dit moment heb ik dus voor de verzorgen steradent. En bij de slecker heb ik een pak tabletten gekocht waar ze de hele nacht in mogen liggen. Ik weet het ook allemaal niet. Er is zoveel keuze dat je niet weet wat goed is en wat niet.
vr, 05/07/2010 - 17:55 Permalink
TechniekerJeetje


Misschien is er hier 'n tandarts of technieker die meeleest en ons kan vertellen of dat inderdaad waar is, dat het beter is je prothese te poetsen met ecosym gel ipv 'n gewone tandpasta...en waarom.....


Hallo dames,

Hier een tandtechnieker...

Qua schoonmaken heeft iedereen zijn eigen iedeën. Ik adviseer altijd de prothese niet te poetsen met tandpasta, omdat in de meeste moderne tandpasta`s een beetje schuurmiddel zit. Dit kan na verloop van tijd de toplaag van de prothese beschadigen, waardoor vuil zich beter aan de prothese gaat vastzetten. Het beste kun je de prothese schrobben met een lekkere grote borstel, bijvoorbeeld een nagelborstel of een afwasborstel, met een beetje afwasmiddel of groene zeep. Hiermee kan lekker kracht gezet worden. (Een tandenborstel is te klein om lekker kracht mee te zetten. Op moeilijk bereikbare plekken aan de binnenkant is de tandenborstel wel makkelijk trouwens.) Ook de ecosym gel kun je er voor gebruiken, maar ja... het afwasmiddel is een stukje goedkoper en net zo goed!
Een aantal malen per week lekker laten bruisen in de steradent kan ook geen kwaad, hiermee krijg je de meer aangekoekte vervuiling lekker weg. Ook een nachtje in azijn leggen kan, maar ik heb het al vaker hier geopperd, dat is sneu voor de technieker die misschien dat ding dan een keer moet repareren na een ongelukje. De geur die er dan vanaf komt is dan niet te harden!

Geresumeerd;

Elke dag met zeep en een lekkere grote borstel.
Enkele malen per week een steradent badje.

Trouwens, het afwasmiddel laat geen smaak achter hoor! Gewoon goed afspoelen. (De thee uit het afgewassen kopje smaakt er ook niet naar.)

Hoop dat jullie er wat aan hebben!

Groet en zo
vr, 05/07/2010 - 20:13 Permalink
tecla

hEY JAN jAAP,

Bedankt voor je reaktie.....ja dat klopt de reden van dus geen tandpasta was dezelfde als ik gehoord had.
Dus steradent mag wel...blij dat te lezen....ik deed/doe het nl wel eens :oops: ...ik dacht ach..ik krijg toch binnenkort nw nieuwe prothese!!
Ik dacht nl om dezelfde reden als geen tandpasta.
En ook ik heb wel gehoord over groene zeep/afwasmiddel/azijn......


In ieder geval wil ik je hartelijk bedanken voor je reaktie


groeten van Tecla
vr, 05/07/2010 - 20:28 Permalink
Anitaatje5

Goeiemorgen lotgenootjes..

Gisteren ben ik op controle geweest en het zag er allemaal goed uit,mijn tandvlees word al mooi rose alleen de hechtingen moesten nog wel eventjes blijven zitten.Wat drukplekken weggehaald en nu voel ik onderin zon giga vreselijke irriterende rotpijn..erin en eruithalen doet zeer en doordat ik wat ruimte heb gaat het ook nog af en toe lekker schuren..kan het zijn dat het nog van die drukplek is? De tandtechnicus vertelde mij dat er meer mensen zijn die onderin een soort bobbel hebben en dat dat wel eens pijnlijk kan zijn met erin en eruit halen herkend iemand zich daarin?
Woensdag ga ik pas weer heen,dan gaan de hechtingen eruit en waarschijnlijk krijg ik dan een softlijntje erin dat het wat beter gaat passen..want nu mag ik al beetje kleefpasta gebruiken aan gehemelte voor betere hechting maar dat is lang van ideaal heb het idee dat het dan op 1 plek zo zuigt ...

Super Kimberly dat het je alweer zo goed afgaat,de gel ken ik inderdaad ook niet maar ik hoop dat het je helpt meid en smaakte de choco ijs ? :smt003
za, 05/08/2010 - 11:26 Permalink
Nicole44

Ik kan je hiermee helaas niet helpen. Ik weet even het verschil van pijn niet.

Vanmorgen heeft de tandarts gebeld waar ik donderdag ben geweest. Ze had de hele tijd aan me moeten denken en vroeg zich af hoe het ging. Nou ik kan zeggen dat ik me gisteren goed heb gevoeld. Heb wel verteld dat er een punt is wat nog zeer doet maar wel te doen is. Ach kom maar even zegt ze. Kan ik meteen zien hoe het er nu uit ziet. Wat een lieverd. Zo kan het dus ook. Ben er dus heen geweest en het bleek dat het plekje wat een beetje pijn deed toch een lelijke drukplek was. Dus weer wat geslepen en toen zat het zonder pijn. (tot nu toe). Onder zagen de wonden er al wat beter uit. BOven heeft ze ook gekeken en toch een paar hechtingen eruit gehaald. Dan kan het beter genezen zegt ze. Wat een lieverd.

Hahahaha ja het choco ijs was heerlijk. Heb meteen 2 dozen bij gehaald :lol:
za, 05/08/2010 - 14:34 Permalink