Update

Author:
ashleyk
Posted:
wo, 11/30/2022 - 12:52
Ik vind het jammer dat er zo weinig updates gegeven worden na een kunstgebit.

Ik ben nu 1,5 maand verder na het trekken van m’n boven gebit en het plaatsen van het kunstgebit.
De eerste 3/4 weken was een hel vond ik. Heel veel pijn en druk plekken…

Ondertussen gaat het steeds beter, ik kan heel veel al eten en heb geen pijn meer aan mijn kaak. Vandaag is het zachte laagje geplaatst en over 3,5 week mag ik voor m’n eerste rebase.

Hoe ervaarde jullie het zachtjes laagje?
En hoe ervaarde jullie een rebase? Kregen jullie weer druk plekken of ging het gebit steeds wat beter zetten?

Ik ga proberen om jullie op de hoogte te houden over hoe het gaat
Tandarts_Richa…

Een laagje is eigenlijk ook een rebasing maar dan met week materiaal;. Dat geeft verlichting in het begin. Met de rebasing krijg je weer een nauw passend gebit met de mogelijkheid/waarschijnlijkheid v druk plekken. De eerste 18 maanden zeg ik altijd is geen pretje.Daarna stabiliseert het vaak.
wo, 11/30/2022 - 18:13 Permalink
netje59

Hoi Ashleyk
Een update van mij. Bij mij is het nu een half jaar geleden dat ik alles heb laten trekken, heb ondertussen 2 rebases gehad. 1x een druk plekje gehad na een rebase, is snel verholpen. Eet weer alles. Afbijten is lastig, maar dat was ook al zo met mijn eigen tanden. Dus dat is geen probleem voor mij. Geen pijnklachten meer, kaken zijn helemaal genezen.
zo, 12/11/2022 - 18:50 Permalink
Nicky41

Hoi Ik.kan nog geen update geven ivm het brrr allemaal nog moet gebeuren.. maar zal het zeker doen, want het voelt toch fijn om over zo n grote stap in je leven te moeten maken.. ik heb nog een paar weken en ik twijfel nog wat wijsheid is.. ik heb ook 2 topics waar alleen Tandarts R. Op heeft gereageert (Ik waardeer echt uw feedback)..

Ik zou ook graag ervaringen van 'lotgenoten' willen lezen, hopelijk komen die nog.. want ik ben best bang en tast in het duister qua hoe het voelt etc
Iedereen sterkte en succes!

Groetjes Nicky
ma, 12/12/2022 - 14:01 Permalink
Nicky41

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Geachte Tandarts R. Ik bedoel dat ik het beste wel 3 maanden met het plaatje? Dat dan het niet zo snel al opgevuld hoeft te worden? Wanneer ik de frame heb? Of is het plaatje alleen voor het oog en dat het slinken even hard gaat als dat men zonder plaatje loopt? Sorry dat ik dit hier vraag, maar dan kan ik dat mijn tandarts uitleggen dat de frame pas over 2 a 3 maanden gemaakt hoeft te worden.. ik zit tussen de bedrijven door steeds naar info te zoeken .. Ik ben zo bang voor een verkeerde keuze.. mvg
ma, 12/12/2022 - 14:13 Permalink