Twijfel over frame

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
wo, 10/03/2018 - 12:01
Goedemiddag,

Ik zit met een dilemma, ik heb nu een schildje bij 1 van mijn voortanden, waar eerder een stifttand heeft gezeten maar dat schildje zal niet lang meer meegaan. Nu zit ik te twijfelen tussen een frame met nog wat meer tanden of 1 kroon. Nu is een frame financieel een stuk goedkoper dus nog betaalbaar en een kroon een stuk duurder.
Heb in het verleden (2002) ook al eens een frame gehad maar kon daar absoluut niet aan wennen dus maar kort gebruikt. Nu twijfel ik of ik dat wel moet gaan doen. De tandarts zegt wel dat de technieken een stuk verbeterd zijn. Ik heb geen idee of het toen het metaal was waar ik niet aan wennen kon (misschien allergie).
Hoop dat iemand mij hier advies in kan geven.

Vriendelijke groet Jet
vV

frames is niet zo veel , eigenlijk niets, aan veranderd hoor. wellicht metaalsamenstelling waardoor het nog wat dunner kan maar dat is marginaal.
frame is duurder dan een kroon. voordeel is idd dat er meer tanden/kiezen in 1x weer bij kunnen. Het blijft een uitneembaar hulpmiddel, de meeste mensen met een kunstbeen lopen ook geen marathon meer (als ze dat eerst wel konden).
Er zijn geen garanties te geven of het nu wel goed/beter gaat maar dan ben je dus wel die tand kwijt waar het nu om gaat...
do, 10/04/2018 - 12:55 Permalink
Sazz

Ik heb sinds drie dagen nu een frame aan de bovenzijde met drie kiesjes en ben zeer tevreden. Het zit prettig en stevig en kan er prima mee eten en praten. Wellicht zijn de technieken nu toch beter. Sterkte met het maken van je keus.
zo, 10/07/2018 - 14:19 Permalink
vV

Als antwoord op door Sazz

soms komt het voor dat een frame prima zit en gemaakt is maar dat de persoon er niet mee overweg kan of niet kan accepteren omdat het iets vreemds in de mond is. op dat punt zijn geen garanties te geven dat het goed gaat.
ma, 10/08/2018 - 12:44 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Sazz

Ik vond een frame eigenlijk het begin van het einde. Vaak ontstaan er ontstekingen aan het tandvlees aan de binnenzijdes van tanden en kiezen. Als mondhygienist kan ik daar vrij weinig aan doen. Het wordt dan te veel belast. Ik zou zelf voor kronen kiezen dan zo’n los ding in mn mond. Verre van charmant...
ma, 10/08/2018 - 18:37 Permalink
Sazz

Als antwoord op door Lieneke

Helaas was dat bij mij geen optie. En geloof me, dan ben je blij met een frame zodat je geen gat meer in je mond hebt. Verre van charmant klinkt dan ook niet echt vriendelijk. Je ziet bij mij geen ankers zichtbaar zitten en is erg mooi gemaakt.
ma, 10/08/2018 - 19:09 Permalink