trekken.. of kroon of.....?

Author:
Lijntje
Posted:
ma, 09/30/2002 - 16:39
Gisteren een stuk van mijn kies afgebroken. Vandaag braaf naar de tandarts. Een bezoekje van de tandarts is niet mijn grootste hobby, ik was dan ook ruim een jaar niet meer geweest. Gemopper van de tandarts...
Goed ik mocht in de stoel.. hij kijkt... nog meer gemopper... de tand was niet meer te redden.
Een foto gemaakt, kreeg ondertussen nog meer gemopper dat dat al 4 jaar niet meer gebeurd was (tot voor een jaar kwam ik elk half jaar op controle) De foto was het doodvonnis. Hij liet mij de foto zien... kijk maar niet meer te redden...
Euhm.... ik zag nix... nou ja ik zag een leuk fotootje. Meer niet... ik ben geen tandarts.
Een kroon kan niet, of nou ja het kan wel maar volgens de tandarts een hoop werk en dat blijft hoogstens een paar maanden zitten. Hij wil trekken.
Mijn vraag. Wat moet ik nu? Laten trekken? ik heb altijd gehoord laat nooit zomaar trekken. Een kroon kan toch geplaatst worden zelfs op een ieniemini stukje kies?
Is een second opinion wat? Hoe regel je zoiets?
Veel vragen....En.... bang!
Moon

Hoi,

Ik kan me voorstellen dat je bang bent. Als het je zelf een rotgevoel geeft, kan je altijd om een second opinion vragen. Ik zou dan een andere tandarts bellen en de situatie uitleggen, en vragen of hij er even naar wil kijken. Eventueel kan je de foto van je eigen tandarts meevragen.
Uit mijn kies is een heel stuk afggebroken, maar mijn tandarts heeft hem echt heel mooi kunnen maken. Maar goed, dat heeft natuurlijk te maken met het feit hoe de kies is afgebroken.

wat wil je tandarts dan doen, als een kroon plaatsen niet mogelijk is???

over kronen e.d. kan ik je geen advies geven, want daar heb ik (nog) geen ervaring mee!!!

Natuurlijk kunnen tandartsen je alles wijsmaken. Wij zijn immers geen tandartsen, en hebben geen flauw idee wat zij zien. we moeten blind vertrouwen op zijn mening.
Volg in dit geval je eigen gevoel, zodat je geen spijt kan krijgen van je beslissing om hem wel/niet te laten trekken.

Ik wens je veel sterkte
ma, 09/30/2002 - 17:41 Permalink
Lijntje

Dank je voor je snelle reactie!

De tandarts trekt de kies het liefst en toen ik dus vroeg hoe dat dan erna moest reageerde hij met nou ja dat zien we dan wel.
Tuurlijk heb ik ooit wel gehoord van bruggen, implantaten etc. Ik blijf niet met een gat in mijn mond rondlopen.

Nog steeds blijf ik mij afvragen waarom geen kroon nu? Kan een kies zo beschadigd zijn dat een kroon niet meer mogelijk is?
Trekken is zo definitief toch.

Groetjes!
ma, 09/30/2002 - 18:06 Permalink