Trekken kies of toch nog afwachten of zijn er andere mogelijkheden?

Author:
jump4life_1
Posted:
ma, 02/27/2023 - 19:12
Goedeavond,

Ik heb al heel veel jaren last van een diepe pocket bij een kies met krooin in de onderkaak.
Er is al heel vaak diep in de pocket schoongemaakt en vaak gaat het daarna wel weer.
Nu, vorige week woensdag is er weer goed schoongemaakt nadat ik weer veel last hier van heb. Er is ook een foto gemaakt en de wortel is okay. Wel is het tandvlees weer erg geirriteerd.
De last gaat niet over en de pijn blijft.
Wat is nu wijsheid, de kies laten trekken en hopelijk van de ellende verlost of zijn er nog andere mogelijkheden?
Alvast bedankt voor het antwoord.
jump4life_1

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor het antwoord.
Mijn tandarts wil de kies eventueel trekken, maar als ik het goed begrijp kan ik voor alle zekerheid beter eerst even een paradontoloog naar laten kijken en het advies van deze oplossen.
Is er in Helmond of omgeving ergens een goede paradontologiepraktijk?
Hartstikke bedankt.
ma, 02/27/2023 - 23:05 Permalink
Tandarts_Richa…

Meestal de boven kiezen. Kan flink klachten geven...bij iedereen anders. Ik zie dat er een parodontoloog op de Gerwenseweg is maar ken ze niet. Zal het aan een collega( tijdens onze studie mijn tandarts) die in Helmond zit vragen.
di, 02/28/2023 - 18:00 Permalink
Remco57

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Ben nog even terug geweest bij de tandarts en gevraagd of eventueel een paradontoloog nog iets kan betekenen.

Haar anwoord was dat als dat mogelijk was ze uiteraard me door zou verwijzen, maar het is daar al zo vaak schoongemaakt en er zit een pocket bij de kies van 15mm. Een paradontoloog zou daar ook niks meer mee kunnen.

Is het misschien, na al zeker meer dan 10 jaar op en af daar problemen gehad te hebben, beter deze kies te laten trekken?

De kiezen voor en achter hebben ook al enkele vullingen en de tandarts zei dat ze deze, omdat die toch al wat vullingen hebben, af kan slijpen om een brug te plaatsen. Als de kiezen nog nagenoeg gaaf geweest waren had ze dit niet gedaan.

Ook zei ze dat ze zeker 3 maanden moet wachten voor er een brug of implantaat geplaatst kan worden en dat ik misschien wel na 3 maanden zou kunnen zeggen om het maar zo te laten. Schijnbaar zijn er veel mensen die dat dan beslissen omdat ze aan het gat gewend zijn.

Wat is wijsheid?
zo, 04/16/2023 - 01:10 Permalink
Tandarts_Richa…

Als het een paro (tandvlees) probleem is wordt het moeilijk maar als het een paro/endo ( wortelkanaal) probleem is kan een wortelkanaalbehandeling soms een oplossing zijn maar dat goed beoordeeld moeten worden. Een brug kan een goede oplossing zijn. Maar als u hier al een paro, 15mm, probleem heeft zou ik de parodontoloog zeker de rest laten beoordelen. Maar is Remco57 dezelfde als jump4life_1.????? Heeft u uw gebit al bij de parodontoloog onder behandeling?.
zo, 04/16/2023 - 09:53 Permalink
Remco57

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor het snelle antwoord, jump4life en Remco zijn dezelfde ;-).

Wat betreft de paradontoloog, daar ben ik een jaar of 3 geleden geweest en die stuurde me met dit probleem (pocket was toen minder diep) weer terug naar de tandarts (overigens een andere) met de mededeling dat de tandarts dit op moest lossen en dat ik geen paradontologisch probleem heb. Ze had alles nagemeten en onderzocht en alleen bij de betreffende kies zat een diepe pocket, de rest was normaal en als die kies er niet was geweest dan was de score voor mijn tandvlees 9 tot een 10.

Ook de paro assistente van mijn tandarts heeft de pockets rond alle tanden een week of 2 geleden gemeten en dat ziet er overal goed uit, behalve bij de betreffende kies met kroon.

Weet dus niet of het nut heeft om wederom naar de paradontoloog te gaan.

Mijn tandarts zegt dat het geen nut heeft en zegt dat ze normaal gesproken mij wel door zou sturen, maar in dit geval is er niets aan te doen.

Groetjes
zo, 04/16/2023 - 18:56 Permalink
Tandarts_Richa…

Als de paro preventie assistente haar werk goed gedaan heeft en de tandarts heeft dat beoordeeld ga ik ervan uit dat het een lokaal probleem is die 3 jaar geleden al aangepakt had mogen worden. Dan is de parodontoloog niet nodig. Ik zou een gat in mijn mond altijd sluiten. De rest gaat schuiven...en als de klachten er zijn is het vaak te laat. Een brug, indien voor u betaalbaar, vind ik ook een goede suggestie omdat de brug pijlers ook al gevuld zijn. anders een implantaat kroon als de pijlers redelijk gaaf zijn of een uitneembare constructie, maar dat zit niet zo lekker.
zo, 04/16/2023 - 21:19 Permalink