Tintelende tong na verdoving

Author:
mietzellie
Posted:
di, 06/01/2010 - 23:47
Hallo,
Ik ben vorige week dinsdag naar de tandarts geweest met klachten in mijn verstandskies. De tandarts zou een sneetje in mijn tandvlees maken zodat de kies beter eruit kan groeien. Ik had nog nooit een verdoving gehad, dus was best wel zenuwachtig.
Alles ging goed, alleen heb ik nu nog steeds een tintelende tong. Het voelt alsof mijn tong verbrand is. Moet ook extra moeite doen om sommige woorden uit te spreken omdat die tong niet meewerkt. Bijt er ook af en toe op en aan het einde van de dag voelt hij vermoeid aan. Het is alleen aan de linkerkant, daar heeft de tandarts ook een sneetje gemaakt.
Hij zegt dat de zenuw van mijn tong geirriteerd is door de verdoving, maar dat kan wel 3 jaar gaan duren zei hij!! Is dit normaal?? Ik vind het namelijk vrij vervelend en voel bijvoorbeeld ook de hete thee niet aan die kant op mijn tong..
Kan ik hier wat aan doen?
Larsing

Je zenuw is inderdaad geraakt door de verdoving of een andere handeling; die zit namelijk vlak bij de verstandskies. Zenuwweefsel herstelt erg langzaam, maar vaak is na een week of 2 al duidelijke verbetering merkbaar. Volledig herstel duurt wat langer, maar 3 jaar is een uiterste en zie je doorgaans enkel bij zwaardere schade.

Succes!
do, 06/03/2010 - 00:03 Permalink