Terugkerende pijn na start Wortelkanaalbehandeling

Author:
Pharan
Posted:
wo, 04/24/2013 - 09:46
Beste forumleden,
nadat in Februari een vulling linksonder bij mij is vervangen is de kies gaan opspelen waardoor een wkb nodig was. De tandarts is daar in maart mee gestart. (openen, vijlen, spoelen, calciumhuydroxide erin en noodvulling. Niet onder rubberdam). Ik heb ongeveer een week geen pijn gehad na de behandeling. Toen kreeg ik een zeurderige pijn met soms een kortdurende stekende pijn en de kies deed pijn toen ik er op tikte met mijn vinger.
De tandarts heeft de kies weer opengemaakt en de kanalen opnieuw gevijld (waarbij 2 van de 4 kanalen nog pijn deden). Daarna weer spoelen, medicijn erin en noodvulling. Ook deze behandeling ging niet onder rubberdam.

Nu, na ongeveer 2 weken begin ik die kies weer te voelen. Het is een beetje een drukkend, zeurderig gevoel. Nu echter geen steken. Mijn wang lijkt wel iets dikker te zijn. Ik heb geen pijn bij koud en warm eten (direct na de eerste wkb al niet meer trouwens) en geen pijn bij kauwen. Die kies is wel gevoelig als ik erop druk en langs de randjes van het tandvlees met tanden poetsen.

Ik zit er niet op te wachten om voor de derde keer naar de tandarts te gaan om te laten spoelen. De eindbehandeling is op 24 mei. Is het echter wel verstandig om eerder te gaan en nog een keer te spoelen, of hoort dit er gewoon bij en zal de pijn verdwijnen nadat de eindbehandeling is uitgevoerd?
Het is nu wel te doen zonder pijnstillers, maar vervelend is het wel.

Bedankt voor het meedenken!