Tandvlees

Author:
saskiaa
Posted:
do, 04/18/2002 - 14:08
Hallo,

Afgelopen dinsdag heb ik een flap open operatie gehad rechts onder. Het viel mij echt mee. alles is verdoofd dus voel je niks.

Wie weet hoelang het tandvlees ongeveer nodig heeft om te herstellen?? Duurt dit 6 weken. Ik mag namelijk de plek 6 weken niet gewoon poetsen.

alvast bedankt.

Groeten van sas.
de digitale tandarts

Naar ik meen te weten uit je eerdere vragen, is bij jou een operatie uitgevoerd, waarbij geprobeerd wordt verloren gegaan steunweefsel van tanden/kiezen te herstellen. Dit wordt guided tissue regeneration genoemd.

Na een tandvlees-operatie is het normaal dat er enkele weken op de geopereerde plek niet gepoetst kan worden. Er wordt dan ook gespoeld met een antimicrobieelmiddel (chloorhexidine), dat tijdelijk het poetsen vervangt.

In het geval van een operatie waarbij verloren gegaan kaakbot en bindweefsel, wordt geprobeerd te regeneren, is deze plek kwetsbaarder. Meestal is dan ook de tijd waarbij deze plek niet gepoetst kan worden, dan ook wat langer, in jou geval zes weken.

Ik neem aan dat je tussentijds wel voor controle/hechtingen verwijderen bij je behandelaar moet langskomen. Hij/zij kan je natuurlijk precies vertellen wanneer het verstandig is in jouw specifieke situatie om weer (voorzichtig) te gaan tandenpoetsen.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-04-29 13:44 ]
ma, 04/29/2002 - 13:42 Permalink