tandsteen verwijderen

Author:
nijntje
Posted:
di, 04/15/2003 - 16:48
Hallo,
Ik ben al een aantal keren bij de tandarts geweest en heb een aantal kiezen al moeten laten trekken (was al lang niet geweest door angst)Een aantal weken erna (nu drie weken geleden) ben ik op controle gegaan en ik dacht dat ik nog gaatjes moest laten vullen (bruine plekjes) Hij zei me echter dat dit tandsteen was en dat ik dit door de assistente kon laten verwijderen, hiervoor heb ik een nieuwe afspraak moeten maken. Nu is mijn vraag is hij wel heel zeker dat dit tandsteen is? Want het voelt soms gevoelig aan (niet pijnlijk!) De behandeling zou 20 minuten ongeveer duren. Wordt hier een verdoving voor gezet? Hoe gaat het in zijn werk? Zal het pijnlijk of gevoelig zijn? Een heel bang nijntje p.s. de tandsteen zit op de kauwvlakken en aan de onderkant van de tanden
pulpa fiction

Ik ben ook wel eens een behoorlijk tijdje niet naar de tandarts geweest en bij mij waren er ook twee kiezen getrokken (en gelijk ook maar vier verstandskiezen).

De behandeling die ik toen op het laatst (na allerlei vullingen en twee endo's) voor de tandsteen had, ging met een ultrasoon-apparaat. Dit doet eigenlijk nauwelijks pijn en is zonder verdoving makkelijk te doen. Het is wel een beetje een naar geluid als je daar gevoelig voor bent.

Maar: het resultaat daarna is echt gelijk mooi (onderkant van de tanden)! Dus weer een prodent-smile!
di, 04/15/2003 - 16:57 Permalink
de digitale tandarts

Hoe gevoelig tandsteen verwijderen is kan van persoon tot persoon erg verschillend zijn...sommige moeten verdoofd worden andere niet.

Bruine vlekjes kunnen heel goed tandsteen zijn..de kleur van tandsteen is afhankelijk van de lokatie...van boven=gelig tot diep (gezeten)=bruin/zwartig.

Succes met je gebitsreiniging :smile:
di, 04/22/2003 - 23:43 Permalink
telanggewacht

Ik vond het verwijderen van tandsteen reuze meevallen. Ik had dan geen behandeling met zo´n supersonisch apparaat maar met het aloude trillende haakje met waterkoeling of zoiets. Maar ik vond het een redelijk ontspannende bedoening:)
za, 04/26/2003 - 01:47 Permalink