Tandpuntwortelontsteking onder brug

Author:
Gnoefje
Posted:
za, 02/02/2019 - 20:16
Ik zit al 35 jaar bij mijn tandarts. Het laatste 1,5 jaar heb ik opééns aan de lopende band problemen met mijn (goed onderhouden) gebit:
Afbrokkelende kiezen, tanderosie (,?) die lekkende kies bleek en onverdoofd gevuld is, omdat hij misprikte, maar dat ontkent. Dat was ten eerste heel traumatisch. Maar het kost me ook hónderden euro’s en de verzekering wilde niet ophogen, omdat ik 2 kronen heb op wortelkanaalbehandelde kiezen.

De tandarts heeft een fistel niet opgemerkt (ondanks dat ik hem wees op een plekje op mijn tandvlees). Ik had in november 2018 al een fistel op een andere plek, onder een (ooit wortelkanaalbehandede ) kies. maar tússen wortelpunten, dus moest naar de paradontoloog.
Die ontdekte op een overzichtsfoto nog een ándere fistel onder een zwevende brug, waar ik al op het plekje gewezen had.

Hij heeft mij daarvoor weer naar de tandarts teruggestuurd. Daar moet ik dinsdag heen.
De brug gaat over 3 elementen, waarvan de middelste zwevend is. Hoe kan onder die kies, waar hij aan zit een ontsteking ontstaan zijn? Het tandvlees sluit aan.
Wat kan ik verwachten? Wat voor behandeling zouden jullie aanraden?
Kan die tandwortel dan niet breken, als ze de brug erafslopen?
Is de brug verloren? Kunnen ze daar doorheenboren? Waarom kon de parodontolloog daar niet wat aan doen of endodontoloog om om die brug heen te werken? Ik krijg toch al een flapooeratie bij andere fistel.
Ik heb hier heel veel stress van en dat is natuurlijk ook slecht voor je gebit...
Attach
Lieneke

Je hebt erg veel vragen en ik denk dat we vanaf hier dat allemaal niet goed uitgelegd krijgen omdat we hier beperkt zijn met lettertjes.
Wat ik je wel wil aanraden is, omdat je aangeeft dat je nu ineens zoveel problemen hebt, eens goed te bekijken waar het precies vandaan komt. En dan de oorzaak bij de wortel aanpakken. Misschien is er iets in je eetpatroon, knars je, of weer iets anders....
ma, 02/04/2019 - 09:24 Permalink