Tandarts verdoving en hartklachten

Author:
ann1989
Posted:
di, 07/25/2023 - 09:44
Goedemorgen
Ik heb sinds bijna 2 jaar long covid
Daar heb ik een snelle hartslag van over gehouden en ik reageer sindsdien ook heel heftig op medicijnen .
Nu is het zo ik ben inmiddels 8 keer bij de tandarts geweest. Er bleek een wortel kanaal behandeling gedaan te moeten worden.
Bij de tandarts duidelijk aan gegeven geen verdoving met adrenaline te gebruiken.
Zo gezegd zo gedaan ik ben verdoofd en de behandeling werd gedaan.
Na de behandeling werd ik na een uur onwel en ik had een hartslag van 40 slagen per minuut.
Dit heeft 12 uur aangehouden toen was de hartslag weer normaal.
Ik heb extreme tandarts angst, momenteel loop ik rond met een gaatje links onder in mijn kies. Waarbij ik verga van de pijn.
Nu ben ik door verwezen naar een angst tandarts maar nu het volgende .
Gisteren moest ik alsnog naar mijn eigen tandarts vanwege die extreme kiespijn.
Ik ben met de tandarts in gesprek geweest en die gaf aan bijna niet verdoofd te hebben met adrenaline. 2 ampullen van de meest gebruikte verdoving had hij toen gebruikt voor de wortelkanaal behandeling. Die tevens ook nog afgemaakt moet worden , want de wortelpunt zenuw is nog niet goed eruit.
Mijn tandarts zei ik ga je niet verdoven en hij heeft nu een laagje over de kies gedaan, in de hoop deze 12 dagen nog te overbruggen voor ik naar de angst tandarts kan.
Mijn tandarts zei van elke verdoving kan je een hele lage hartslag krijgen . Ik gebruik verschillende medicijnen waaronder een bètablokker voor mij hartslag.
Inmiddels ben ik zo bang geworden voor de verdovingen met de na sleep op mijn hart , mijn cardioloog zegt dat ik het maar met de tandarts moet overleggen.
Maar ik weet nu niet meer wat ik moet doen.. is verdoven met zulke heftige reacties nog wel veilig? En bij citanest moet er extra verdoofd worden. Zeker omdat ik een gaatje links onderin mijn mond heb.
Heeft er iemand advies ? Ik voel mezelf totaal niet gehoord. Ben bijna 800 euro lichter en ik loop nog met pijn rond..
Tandarts_Richa…

Als de zenuw "dood/verwijderd" is kan je niets meer voelen en kan in principe zonder verdoving gewerkt worden. Maar houden uw zenuwen ( psychisch) dat. Citanest prima zonder adrenaline, werkt iets minder dan verdoving met adrenaline, maar goed mee te verdoven. Uw angst zorgt voor meer adrenaline. Bijna niet of niet...Adrenaline gebruikt...Is citanest gebruikt??.Misschien verstandig geestelijke begeleiding te raadplegen om v uw angst af te komen.
di, 07/25/2023 - 18:52 Permalink
ann1989

Dankjewel voor de reactie
De tandarts angst word aangepakt door een Cbt tandarts.
Wat betreft de wortelkanaal behandeling.
Helemaal bovenin waar de wortel zat. Daar zit nog een wortelpunt die eruit moet gehaald worden. De foto’s laten zien dat de ontsteking weg is echter alleen dat laatste stukje zenuw niet.
Bent u bekend met citanest? En wat zijn uw ervaringen daarmee met verdoven ? Want ook daar kan je schijnbaar een lage hartslag van krijgen
wo, 07/26/2023 - 05:00 Permalink
ann1989

Helaas blijkt dat mijn bètablokker een wisselwerking met de verdoving heeft gehad .
Dit is een kans van 10 op 100
Nu willen ze dan gaan verdoven met citanest en dan is de kans 1 op 100
Maar ondanks dat de kans op één wisselwerking met adrenaline al minimaal is geweest. Is de kans er wel , narcose wordt niet vergoed ik ben echt bang
ma, 07/31/2023 - 09:27 Permalink
Tandarts_Richa…

Overleg met uw huisarts. Door uw angst lijkt , zonder verdoving, mij geen optie. Ik laat alles bij mezelf zonder verdoving doen, zelfs kronen en wortelkanaal behandeling ( de kies is dan toch dood voel je niets van). Gaat prima. Gevoelig ja, maar dat is voor mij gewoon accepteren. Hoe zou u op de narcose reageren??als dat wel vergoed werd.
ma, 07/31/2023 - 10:06 Permalink
ann1989

Dankjewel voor de reactie
Er moet eerst een gaatje worden gevuld in de kies link onderin , aangezien dat bij de zenuw ligt moet het dus verdoofd worden .
De andere behandeling bij de hoektand daar is de wortel kanaal behandeling gedaan . Er is geprobeerd het laatste stukje weg te halen zonder verdoving . Dit was omdat het laatste stukje zenuw dat nog leeft niet te doen. Er is ook nog geprobeerd in de tand zelf te verdoven zodat het niet in de bloedbaan zou komen volgens mijn tandarts maar ook dat was niet gelukt
Ik had ook al gevraagd of dat laatste stukje zenuw niet gewoon kan blijven zitten. Aangezien de wortel weg is verder en ik er bijna geen pijn meer aan heb. En er op de foto geen ontsteking meer zit. Maar dit was volgens de angst tandarts geen optie. Er zit nu nog een tijdelijke vulling in die tand overigens.
Ik zal het zeker eens met de huisarts bespreken .
Er moet dus met citanest worden verdoofd narcose zegt de zorgverzekeraar niet te vergoeden. En daar zitten ook risico’s aan verbonden.
ma, 07/31/2023 - 10:32 Permalink